ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

PlaceboNocebo 10 (november/december 2013)

Inhoud

Zo zien wij het

De vlinder

TamTam

  • Natuurlijke aromataseremmers tegen borstkanker
  • Carnitine veelbelovend bij ALS
  • Voeding bepaalt het effect van probiotica supplementen
  • Spirulina is een natuurlijke cholesterolverlager

Medisch

Multiple Sclerose

Vitamine D in de hoofdrol

Voeding

Salvestrolen

Het ultieme kankermedicijn?

MondjesMaat

Havermout

De ideale broodvervanger 

Therapie onder de loep

Craniosacraal Therapie

Nutriënten

Vitamine B12

Een stof om niet meer te vergeten

Fyto

Lavendel

Natuurlijk alternatief voor kalmeermiddelen en pijnstillers

 Boekenplank

Cacao - Supervoedsel voor een ultieme gezondheid

Leefstijl

Weinig eten om jong te blijven

Caloriebeperking voor een langer, gezonder leven

Medicijnen

Bètablokkers

Oermoeders Keuken

Kerststol

Zo zien jullie het

Moeten scholen en bedrijven gezonde voeding aanbieden?

Bewustzijn & Harmonie

Yoga, Innerlijke verbinding

Over de tantrische oorsprong van Hatha Yoga

Als leven moeilijk is

Overlevers

Wat kan je van hen leren?

Research

De voordelen van natuurlijke weiproteïne

Grabbelton

  • Borstkankergenen kunnen uitgeschakeld worden met voeding en leefstijl
  • Voeding als ontstekingsremmer
  • Acupressuur vermindert misselijkheid tijdens en na een keizersnede


Een greep uit de inhoud

Multiple sclerose (MS) is een slopende neurologische aandoening die steeds meer voorkomt. Nog niet zo lang geleden was MS een mysterieuze ziekte waar niet veel tegen gedaan kon worden. Ondertussen weet men dat auto-immuniteit en ontsteking de hoofdrol spelen bij het ontstaan van MS. Klassiek worden vooral medicijnen gegeven die de immuniteit en ontsteking onderdrukken en de vatbaarheid voor infecties en kanker verhogen. Voeding, voedingssupplementen en aanpassing van de leefstijl kunnen de immuniteit moduleren in plaats van onderdrukken en bovendien de schade aan de zenuwcellen herstellen. Wanneer op tijd wordt ingegrepen kan MS omgekeerd en zelfs genezen worden. Een bijzondere plaats in de preventie en behandeling van MS is weggelegd voor vitamine D en zijn natuurlijke bron, de zon.

Multiple Sclerose - pag. 10

Het vinden van het ideale kankermedicijn is één van de grootste uitdagingen in de medische wetenschappen. De belangrijkste factor in deze zoektocht is de selectiviteit van zo’n medicijn: het moet kankercellen vernietigen, maar gezonde cellen ongemoeid laten. Chemotherapie en bestraling zijn vaak effectief in het doden van kankercellen, maar ze vernietigen ook gezonde cellen en zijn nefast voor het immuunsysteem, waardoor je uiteindelijk nog vatbaarder wordt voor kanker en andere ziekten. Het goede nieuws is dat er een veelbelovend natuurlijk kankermedicijn bestaat: salvestrolen. Salvestrolen vernietigen alleen kankercellen en tasten gezonde cellen niet aan. Ze werken bovendien universeel, ze doden alle soorten kankercellen. En het beste nieuws is dat ze gewoon in de voeding zitten.

Salvestrolen - pag. 14

Havermoutpap, ooit de dagelijkse kost van onze ouders en grootouders, is een beetje in de vergetelheid geraakt door de komst van de commerciële ontbijtgranen en desserten. Toch heeft dit ouderwetse gerecht heel wat te bieden. Met wat creativiteit maak je met havermout de heerlijkste ontbijten en desserten. Havermout is een ideale broodvervanger voor mensen die geen gluten mogen eten. En het mooiste van al is dat niet alleen de smaakpapillen verwend worden, maar dat je jezelf ermee beschermt tegen hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht, kanker en meer.

Havermout - pag. 18

Lange tijd stond vitamine B12 bekend om haar rol bij de aanmaak van rode bloedcellen, DNA en RNA. Een gebrek aan B12 werd vroeger alleen aan bloedarmoede gelinkt. Later ontdekte men dat deze B-vitamine veel meer belangrijke functies heeft. Recent onderzoek toont aan dat voldoende vitamine B12 beschermt tegen dementie, de zenuwcellen gezond houdt en regenereert, beschermt tegen atherosclerose en diabetes, de immuniteit verhoogt en zelfs kanker voorkomt. B12 is samen met de andere B-vitaminen onontbeerlijk voor een goede hersenfunctie en een gezond zenuwstelsel. Een heel groot deel van de bevolking heeft een gebrek aan vitamine B12, maar dat wordt zelden vastgesteld. Bij veel hersen- en zenuwaandoeningen blijkt B12-suppletie de magische sleutel, die helaas vaak (te) laat gevonden wordt.

Vitamine B12 - pag. 26

 

Lavendel is een plant die iedereen meteen herkent aan de karakteristieke paarse bloemen. Je hoeft geen plantenkenner te zijn om lavendel te onderscheiden van andere planten. Dat heeft wellicht ook te maken met de specifieke geur die veel gebruikt wordt in parfums, luchtverfrissers, badschuim, shampoo, zeep, massageolie en cosmetica. Het kruid staat vooral bekend omwille van zijn kalmerende eigenschappen, maar lavendel werkt ook ontsmettend, ontstekingsremmend, pijnstillend, krampwerend en opwekkend, en het bevordert de spijsvertering. Om die redenen en omwille van de aangename geur is lavendel heel populair als geneeskrachtig kruid, vooral voor uitwendig gebruik. 

Lavendel - pag. 30

We beschouwen het allemaal als vanzelfsprekend dat we bij het ouder worden niet kunnen ontkomen aan al die typische ‘oudemensenkwaaltjes’: het verlies van onze jeugdige uitstraling en energie, pijnlijke, stijve gewrichten, hoge bloeddruk, geheugenverlies, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. De waarheid is dat deze zogenaamde ‘ouderdomsziekten’ helemaal niet normaal zijn en dat we ze zeker niet moeten beschouwen als onvermijdelijk. Het zijn welvaartsziekten, het gevolg van een overvloed aan voedsel en tegelijkertijd een gebrek aan nutriënten. Door minder, maar de juiste voedingsmiddelen te eten, kunnen we niet alleen al die ouderdomskwalen op afstand houden, maar ook ons leven verlengen.

Weinig eten om jong te blijven - pag. 44

Yoga, het pad van de verbinding. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet, de oude Indische taal die aan de basis ligt van alle Indo-Germaanse talen. Het Sanskriet woord yuj betekent eenheid, fusie, verbondenheid. Dit wijst op verbondenheid met onszelf, met onze diepste kern, maar ook met alles wat is rondom ons. Het pad van de yoga leidt ons gradueel van het aardse naar het oneindige. Het doet ons beseffen dat alles één is, verbonden. Alles komt voort uit dezelfde (goddelijke) oorsprong en wordt bevloeid door dezelfde levensenergie (prana - in de Chinese en Taoïstische traditie chi genoemd). 

Yoga, innerlijke verbinding - pag. 44

Terug Bestellen