ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

PlaceboNocebo 12 (maart/april 2014)


Zo zien wij het

Het gewicht van je zorgen

 

TamTam

  • Basilicum- en rozemarijnolie zijn natuurlijke antibiotica
  • Omega-3 in de psychiatrie
  • Borstkanker - Het effect van beweging en het voordeel van kleine borsten
  • Veenbessenextract voorkomt terugkerende blaasontstekingen
  • Uiensap verhoogt het libido

 

Medisch

De ziekte van Crohn

Natuurlijke aanpak van inflammatoire darmziekten

 

Voeding

Chlorofyl

Zonne-energie in de voeding

 

MondjesMaat

Zoete aardappel

 

Therapie onder de loep

Bioresonantie

 

Nutriënten

L-Glutamine

Een onmisbaar aminozuur

 

Fyto

Aloë vera

Eerstehulpmiddel bij huid- en darmklachten


Als leven moeilijk is

De menopauze als een metamorfose naar een nieuwe levensfase

 

Boekenplank

Leef en eet volgens je OERRITME

en word fit, slank en gelukkig

 

Oermoeders Keuken

Glutenvrije, koolhydraatarme pizza

 

Zo zien jullie het

Welke ziekte heb je overwonnen zonder medicijnen?

 

Bewustzijn & Harmonie

Psycho-oncologie

Geloof, overtuigingen en verwachtingen bij kanker

 

Leefstijl

Roken ruïneert de huid

 

Research

Curcumine veelbelovend bij alzheimer

 

Medicijnen

Corticosteroïden

 

Grabbelton

  • Omega-3 tijdens de zwangerschap verlaagt het risico op postnatale depressie
  • Reconnective Healing en Reiki bij frozen shoulder
  • Yoga doet spierkrampen verdwijnen bij mensen met ALS
  • Uitgestelde koffie

  

Inflammatoire darmziekten (IBD, inflammatory bowel disease) zijn aandoeningen van het spijsverteringsstelsel die gepaard gaan met ontsteking en een overactief immuunsysteem. De twee belangrijkste types van IBD zijn de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (CU). Bij inflammatoire darmziekten worden meestal ontstekingsremmers en medicijnen die de immuniteit onderdrukken gegeven, maar die hebben een heel aantal bijwerkingen. IBD kan ook op een natuurlijke manier onder controle gehouden worden, een aanpak die niet alleen veiliger is, maar die ook blijvende resultaten geeft.

De ziekte van Crohn - pag. 10

 

Chlorofyl is het pigment dat planten en algen hun groene kleur geeft. Het is vooral bekend als een ontgiftende stof en wordt vaak ingezet bij detoxkuren. Het wordt wel eens een ‘inwendige deodorant’ genoemd, omdat het slechte lichaamsgeurtjes en een slechte adem van binnenuit aanpakt. Chlorofyl zuivert niet alleen het lichaam, het versnelt ook de wondgenezing, verhoogt de aanmaak van hemoglobine, geeft energie, remt ontsteking, heeft een antibacteriële en antivirale werking en verhoogt de immuniteit. Het is ook een veelbelovende antikankerstof.

Chlorofyl - pag. 14

 

Bioresonantie werkt met de trilling van ons lichaam die wordt aangeboden via speciaal daarvoor ontwikkelde toestellen. Het wetenschappelijk inzicht dat alles eigenlijk energie en trilling is, is nog heel pril. Maar toch is het niets nieuw, het fenomeen is zo oud als de schepping. De wetenschappelijke ontwikkelingen van de laatste decennia werpen een licht op hoe bioresonantie werkt, hoewel nog lang niet voor alles een verklaring of bewijs gevonden is.

Bioresonantie - pag. 22

 

L-Glutamine is een aminozuur dat vooral aanwezig is in de spieren, de lever, de longen, de hersenen en het maagdarmkanaal. Het is belangrijk voor de energieaanmaak, de immuniteit, de aanmaak van eiwitten en voor een goede hersenwerking. In normale omstandigheden wordt er voldoende glutamine aangemaakt, maar bij stress, verwonding, infecties, ondervoeding, intensief sporten en ernstige ziekten kan er een gebrek aan glutamine ontstaan en kan suppletie nodig zijn.

L-glutamine - pag. 26

 

Aloë vera wordt al duizenden jaren gebruikt als eerstehulpmiddel voor de huid, de darmen en de maag. Aloë vera gel is de laatste tijd heel populair en wordt voor allerhande kwalen aanbevolen. Niet onterecht, want de geneeskrachtige werking van aloë wordt door talrijke wetenschappelijke studies bevestigd. Aloë vera wordt onderzocht omwille van haar veelbelovende therapeutische werking bij o.a. huidklachten, wondgenezing, diabetes, maagdarmproblemen, verminderde weerstand en kanker. Er is daarom een hele industrie ontstaan rond aloë - van cosmetica en verzorgingsproducten tot voedingssupplementen. Helaas zijn niet alle aloë-producten van goede kwaliteit.

Aloë vera - pag. 30

 

In sprookjes en in ons collectieve onbewuste worden wijze vrouwen vaak voorgesteld als oude, grijze vrouwen die alleen in het bos wonen. Ze worden meestal geassocieerd met hekserij of ander excentriek gedrag. Dit beeld van de vrouw die alleen in het bos woont, is een symbool van de vrouw die zich heeft bevrijd: ze heeft zich losgemaakt van de oorspronkelijke programmering van het stamverband waarvan ze deel heeft uitgemaakt, van de maatschappelijke verwachtingen die aan haar worden gesteld. Haar zelfbeeld, activiteiten en gedachten zijn niet langer gebaseerd op de goedkeuring van haar familie en omgeving. Ze is een vrije, onafhankelijke vrouw die gaat en staat waar ze wil en haar eigen leven bepaalt. Ik zie in dit archetype van de Wijze Oude Vrouw een voorbeeld van hoe je de menopauze als het begin van een nieuwe levensfase kunt ervaren.

De menopauze als een metamorfose naar een nieuwe levensfase - pag. 34

 

Steeds meer wetenschappers tonen een verband aan tussen negatieve emoties en kanker. Positieve emoties zijn de drijvende kracht achter het genezingsproces, negatieve emoties onderdrukken de immuniteit. Emoties worden opgewekt door overtuigingen en gedachten. Men kan leren overtuigingen, houdingen en gedachten bewust te sturen. Onze mentale instelling kan niet alleen bijdragen aan het ontstaan van kanker, maar is ook cruciaal voor het verloop van de ziekte en onze kans om te overleven.

Geloof, overtuigingen en verwachtingen bij kanker - pag. 44

 

De ziekte van Alzheimer is een hersenaandoening die gekenmerkt wordt door achteruitgang van de verstandelijke functies en het geheugen, voornamelijk als gevolg van plaquevorming in de hersenen. Er is nog steeds geen medicijn gevonden dat alzheimer geneest. De behandeling is gericht op het verminderen van de symptomen, maar doet niets aan de onderliggende oorzaken. Medicijnen kunnen opstapeling van amyloid-bèta moeilijk verminderen. Er zijn echter natuurlijke stoffen die dat wel kunnen. Eén daarvan is curcumine, dat als een veelbelovend middel tegen alzheimer beschouwd wordt.

Curcumine veelbelovend bij alzheimer - pag. 50

  Terug Bestellen