ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

PlaceboNocebo 18 (maart/april 2015)


Zo zien wij het

De kraai & de pauw

 

TamTam

  • Jaarlijks op controle bij de dokter... of niet?
  • Chlorofyl beschermt tegen giftige stoffen en straling
  • Yoga voor de behandeling van diabetes
  • Magnesium verbetert de conditie en sportprestaties

 

Medisch

Migraine

 

Voeding

Het zuur-base evenwicht

Het belang van mineraalrijke voeding

 

MondjesMaat

Kokosolie, de beste olie die er is

 

Therapie onder de loep

Pansori Living Sound

De menselijke stem als instrument tot genezing

 

Nutriënten

Vitamine B2

Energie, gezonde genen & een gezond zenuwstelsel

 

Fyto

Grote brandnetel

Natuurlijk middel tegen prostaatklachten, diabetes & kankerEcologie & microbiologie

Allemaal beestjes

Het ecosysteem van het menselijk lichaam

 

Preventie

Ongeval, verwonding of operatie

Nutriënten voor een sneller herstel


Zo zien jullie het

Jouw mooie kanten?

 

Bewustzijn & Harmonie

Kundalini Yoga

Technologie voor het omgaan met de uitdagingen en stress van het moderne leven


Research

Omega-3 & prostaatkanker 

Studie trekt verkeerde conclusies


Medicijnen

Triptanen

Medicijnen voor acute migraine


Grabbelton

  • Wasabi, waterkers & mosterdzaad versterken de antikankerwerking van broccoli
  • Elke dag een avocado...
  • Weinig melk- en zuivelproducten eten beschermt tegen kanker

 

Migraine is één van de meest voorkomende neurologische klachten. Het is niet zomaar hoofdpijn. Een migraineaanval kan je volledig lamleggen. Mensen die regelmatig zo’n aanval krijgen, worden sterk gehinderd in hun dagelijks functioneren en ervaren moeilijkheden in hun sociale relaties, hun werk en hun gezinsleven. Migraine tast je levenskwaliteit ernstig aan.

Er zijn een aantal medicijnen die migraine kunnen verlichten, maar ze werken niet bij iedereen even goed, worden vaak niet goed verdragen en kunnen ernstige bijwerkingen hebben. Migraine kan ook op een natuurlijke manier voorkomen en/of verlicht worden. In de eerste plaats door de oorzaken te achterhalen en aan te pakken, in de tweede plaats door het vermijden van migrainetriggers. Er zijn ook een aantal leefstijlfactoren en natuurlijke middelen die het aantal aanvallen drastisch kunnen verlagen.

Migraine - pag. 10


Het zuur-base evenwicht is de homeostase of het evenwicht tussen zuren en basen in het lichaam, ook de pH of zuurgraad van het lichaam genoemd. De juiste zuurgraad is heel belangrijk voor alle lichaamsfuncties. Buiten de grenswaarden worden eiwitten (enzymen, hormonen, genen, …) gedenatureerd en verteerd en verliezen ze hun functie. Zo werken spijsverteringsenzymen of enzymen van het immuunsysteem alleen bij de juiste zuurgraad. Afwijkingen in de pH kunnen dus gezondheidsproblemen veroorzaken. Wanneer de pH van het bloed te ver afwijkt van zijn normale waarden, is dat levensbedreigend. De meest voorkomende verstoring van het zuur-base evenwicht is chronische verzuring, door een verkeerd voedingspatroon en verzurende leefstijlfactoren.

Het zuur-base evenwicht - pag. 14

 

De kokospalm (Cocos nucifera) behoort tot de palmenfamilie Palmae of Arecaceae. De palm groeit alleen in tropische en subtropische gebieden op zanderige grond in direct zonlicht en kan goed zout verdragen. De kokosnoten (klappers) worden gepeld en gedroogd. Om kokosolie te verkrijgen wordt het witte vruchtvlees (kopra) geperst. De kokosnoot is officieel geen noot, maar valt onder de zaden.

Kokosolie wordt in veel landen al eeuwenlang geroemd om zijn genezende en schoonheidsbevorderende eigenschappen. De palm wordt dan ook wel 'Kalpavriksha' (the all giving tree) genoemd en kan tot wel honderd kokosnoten per jaar produceren. Ook in de Nederlandse keuken wordt kokosolie steeds vaker gebruikt als vervanger voor boter, frituurvet en bakolie. Wereldwijd groeit de populariteit, en dat is niet zonder reden.

Kokosolie - pag. 18  


Pansori Living Sound™ is een unieke methode om breindisfuncties, neurologische problemen en andere gezondheidsproblemen te verbeteren. Pansori Living Sound gebruikt de menselijke stem als instrument voor bewustwording en genezing.

Het zingen van klanken brengt verandering en balans op het fysieke, het emotionele, het mentale en het spiritueel/sociale niveau, afhankelijk van het gebied waarin de bron van het disfunctioneren is gelegen. Door het zingen komen via resonantie interferentiepatronen tot stand, die het brein en het lichaam beïnvloeden. Het zingen maakt verbinding met de energie van het Zero Point Field (nulpunt energieveld) en via kwantumprocessen in het brein en het centrale zenuwstelsel wordt de genezing ondersteund of in gang gezet.

De menselijke stem als instrument tot genezing - pag. 22


Vitamine B2 of riboflavine is een wateroplosbare vitamine die tot de B-vitaminen behoort. Het is een onderdeel van de zogenaamde flavocoënzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van energie uit voedingsstoffen, de ontgifting van toxische stoffen en medicijnen, het antioxidantsysteem en andere metabole routes.

Vitamine B2 is één van de minst bekende uit de familie van de B-vitaminen, maar daarom niet minder belangrijk. Een gebrek aan vitamine B2 wordt in verband gebracht met zwangerschapsvergiftiging, cataract, migraine, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Vitamine B2 - pag. 26

 

De grote brandnetel of Urtica dioica wordt al eeuwen gebruikt voor zijn vochtafdrijvende, ontgiftende, ontstekingsremmende en antireuma eigenschappen. Wij kennen vooral de bloedzuiverende, ontzwellende werking van het kruid. Wat minder bekend is, is dat de wortel kan ingezet worden bij prostaatklachten. Bepaalde stoffen in de wortel van de grote brandnetel hebben namelijk dezelfde werking als medicijnen tegen prostaatvergroting, maar dan zonder de bijwerkingen. Urtica dioica is ook een natuurlijk antidiabeteskruid en het blijkt zelfs kankercellen te vernietigen. 

Grote brandnetel - pag. 30

 

Als we aan ons lichaam denken op microscopisch vlak, denken we aan een verzameling van cellen, maar eigenlijk zijn we vooral een verzameling van micro-organismen. Er wonen tien keer meer bacteriën en schimmels in en op ons lichaam dan het aantal cellen van ons lichaam. In die cellen bevinden zich ook nog talrijke virussen en dan zijn er nog de parasieten, zoals wormen. Ons lichaam krioelt dus letterlijk van de microben.

Proefmonsters van verschillende delen van het lichaam onthullen een diversiteit aan micro-organismen die niet alleen de darmen, de huid en de slijmvliezen bewonen (de plaatsten die direct in contact staan met de buitenwereld), maar ook lichaamsdelen waarvan men aannam dat ze microbevrij waren, zoals de placenta en zelfs een ongeboren baby in de baarmoeder. Wetenschappers vermoeden nu dat de lichaamsflora een heel belangrijke rol speelt bij gezondheid en ziekte. Het in kaart brengen van al deze beestjes en hun functies vormt een heel nieuw, boeiend onderzoeksterrein in de microbiologie.

Het ecosysteem van het menselijk lichaam - pag. 34


Wanneer we over preventie spreken, denken we meestal aan het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker. We staan er niet bij stil dat preventie ook kan worden toegepast om de gevolgen van een ongeval, een verwonding of een operatie te beperken. Met de juiste voeding en nutriënten kan niet alleen het genezingsproces versneld worden, maar kunnen ook ernstige complicaties voorkomen worden, zoals infectie, overmatige littekenvorming, immuniteitsdaling en gangreen.

Ongeval, verwonding of operatie - Nutriënten voor een sneller herstel - pag. 38


Kundalini yoga is een combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie, mantra’s en houdingen die samen een diepgaand effect hebben op het lichaam, de geest en de ziel. Het is een technologie die ontwikkeld werd om het zenuwstelsel en het hormonaal systeem in balans te brengen, de weerstand te verhogen, de longcapaciteit te vergroten, het bloed te zuiveren, het lichaam stevig en soepel te maken, emoties in balans te brengen, energie te laten stromen en het bewustzijn te verruimen. Het is een uniek instrument voor iedereen die wil leren beter om te gaan met de uitdagingen en de stress van het moderne leven, van veeleisende jobs en het opvoeden van kinderen.

Het is moeilijk uit te leggen waarom Kundalini yoga zo’n diepgaande veranderingen teweegbrengt in je lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid, omdat het niet begrepen kan worden op een puur rationeel, verstandelijk niveau. Je moet het ervaren, je moet het voelen om het te begrijpen. En ervaring is ook hier, zoals altijd, het beste bewijs dat het werkt. Er is echter ook wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de technieken met succes kunnen ingezet worden voor het behandelen van psychiatrische ziekten, voor het verlichten van stress, voor het verhogen van de immuniteit en zelfs als ondersteunende therapie bij kanker.

Kundalini Yoga - pag. 46


Onlangs verschenen in de media waarschuwingen tegen het gebruik van visolie, omdat het prostaatkanker zou kunnen veroorzaken. Volgens een recent onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Journal of the National Cancer Institute zou een hoge inname van omega-3 vetzuren uit vis (vette vis of visolie) het risico op prostaatkanker verhogen. Mannen met de hoogste concentratie van omega-3 vetzuren in hun bloed hebben volgens deze studie 43% meer kans op prostaatkanker en 71% meer kans op een agressieve vorm van prostaatkanker.

Hoewel deze studie niet aantoont dat omega-3 prostaatkanker veroorzaakt, besluiten de onderzoekers dat mannen beter geen visoliesupplementen nemen, niet alleen omdat ze de kans op prostaatkanker verhogen, maar ook omdat er (volgens hen) nauwelijks bewijs bestaat dat omega-3 een gunstig effect heeft op de gezondheid (o.a. van het hart). Naar aanleiding van dit onderzoek zegt ook de Belgische Stichting tegen Kanker dat het voortaan afgeraden is voor mannen om veel visolie in te nemen, vooral in de vorm van supplementen. Maar hoe zit dat eigenlijk? Veroorzaakt omega-3 prostaatkanker? Of worden hier foute conclusies getrokken?

Omega-3 & prostaatkanker - pag. 50


Triptanen zijn een klasse van medicijnen op basis van tryptamine, een stof met een gelijkaardige structuur als het aminozuur tryptofaan en de neurotransmitter serotonine. Ze worden gebruikt bij migraine en ernstige hoofdpijn, zoals clusterhoofdpijn. Ze zijn effectief in het snel verlichten van acute aanvallen van hoofdpijn, maar ze zijn niet geschikt voor preventief gebruik en kunnen migraine niet genezen. Triptanen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, vooral cardiologische. Ze worden daarom afgeraden aan mensen met een geschiedenis van cardiovasculaire aandoeningen of mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een ander nadeel van triptanen is dat ze door regelmatig gebruik of bij overmatig gebruik chronische dagelijkse hoofdpijn kunnen veroorzaken en het aantal migraineaanvallen kunnen doen toenemen.

Triptanen - pag. 52
Terug Bestellen