ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Naar archief
Baarmoederhalskanker voorkomen zonder vaccinatie

 

Dit is een nieuwsbrief van VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine.

Langs deze weg houden wij u op de hoogte van onze nieuwe publicaties en/of activiteiten.

Indien u deze nieuwsbrief liever niet ontvangt, kan u onderaan uitschrijven.

 

 

In deze nieuwsbrief

Baarmoederhalskanker voorkomen zonder vaccinatie

PlaceboNocebo nr. 3 verschijnt in september

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

 

 

“Het gaat in het leven niet om het vinden van jezelf.

Het gaat om het creëren van jezelf.”

George Bernard Shaw

 

Baarmoederhalskanker voorkomen zonder vaccinatie

 

Op middelbare scholen worden al enkele jaren campagnes gevoerd om meisjes rond de leeftijd van 12 jaar gratis te vaccineren met het HPV-vaccin tegen het humaan papillomavirus dat verantwoordelijk wordt geacht voor baarmoederhalskanker. In Australië is men dit jaar begonnen met het vaccineren van jongens van 12 en 13. In de VS wou men dit vorig jaar al doen, maar daar stuitte het plan aanvankelijk op tegenstand. Zij zullen nu het voorbeeld van Australië volgen.


Het vaccin heeft al duizenden meisjes schade berokkend. Er wordt melding gemaakt van een hele reeks ernstige bijwerkingen, waaronder epileptische aanvallen, beroerte, auto-immuunziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom, haarverlies, hoofdpijn, longembolie, trombose, spierzwakte, gezichtsverlies, gehoorverlies en verlamming. Er zijn zelfs meisjes gestorven onmiddellijk na de vaccinatie.


Tussen 1 juni 2006 en 31 december 2008 kwamen bij de Centers For Disease Control (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA) 12.424 meldingen van bijwerkingen van het HPV-vaccin binnen, waaronder 32 doden. Dat zijn slechts de gevallen die gemeld zijn. Men mag ervan uitgaan dat nog veel meer gevallen niet gemeld worden omdat het verband - al dan niet bewust - niet gelegd wordt met het vaccin. De CDC-FDA stelt dat het aantal bijwerkingen aanvaardbaar is, aangezien er meer dan 23 miljoen dosissen werden toegediend in die periode. Volgens hen worden er meer levens gered dan verwoest. Een povere troost voor diegenen die het laatste mochten ervaren.


Er zijn andere manieren om jezelf en je dochter(s) tegen baarmoederhalskanker te beschermen. Kanker, eender welke vorm, ontstaat niet door een gebrek aan een vaccin, maar door een verzwakt immuunsysteem. Het idee achter vaccinatie - het prikkelen van het immuunsysteem, zodat het antistoffen aanmaakt tegen de in het vaccin aanwezige virus(sen) - is op zich niet slecht. Alleen zijn er een aantal bedenkingen.


Ten eerste komt een virus normaal niet rechtstreeks via het bloed binnen. Het passeert eerst een aantal verdedigingslinies, zoals de slijmvliezen. Om dit na te bootsen, worden afgezwakte of dode virussen gebruikt. Het blijven echter vreemde en potentieel gevaarlijke stoffen die rechtstreeks het bloed binnen komen. Bovendien worden aan vaccins stoffen toegevoegd die mogelijk nog gevaarlijker zijn dan het virus zelf. Bij de HPV-vaccins is dat aluminium.


Ten tweede bevat een vaccin één bepaalde stam van een virus of enkele stammen, in het geval van het HPV-vaccin zijn dat HPV 16 en 18 (sommige ook 11 en 6). Er zijn echter minstens 100 HPV-stammen, waarvan er 13 gelinkt zijn aan baarmoederhalskanker. Bovendien muteren virussen en nemen ze constant andere vormen aan.

 

Een vaccin kan je niet beschermen tegen alle potentieel schadelijke virussen, dat is de taak van je immuunsysteem. Virussen (en bacteriën) kunnen alleen schade berokkenen wanneer er in je lichaam omstandigheden gecreëerd zijn die het immuunsysteem verzwakken, zoals te veel afvalstoffen, een verstoorde darmflora, te weinig antioxidanten. De beste manier om je tegen virussen te beschermen is het zuiveren van je lichaam en het versterken van je immuunsysteem met voeding, supplementen en eventueel het aanpassen van je leefstijl.


Uit onderzoek blijkt dat een gezond voedingspatroon, met veel groenten en fruit de kans op HPV-besmetting en baarmoederhalskanker aanzienlijk verlaagt. Roken, langdurige inname van de anticonceptiepil, alcohol- en druggebruik en ongezonde voeding verhogen het risico.

Ook voedingssuppletie heeft een gunstig effect. Multivitaminen verlagen het risico met gemiddeld 79%, vitamine A met 81%, vitamine C met 76% en vitamine E met 80%.

Bij vrouwen met het HPV-virus in hun bloed die multivitaminen nemen komt aanzienlijk minder baarmoederhalskanker voor (65% minder stadium I en 89% minder stadium II en III).

 

Vrouwen met lage bloedwaarden van foliumzuur en vitamine B12 hebben maar liefst tien keer meer kans op baarmoederhalskanker dan vrouwen met hoge foliumzuur- en B12-waarden. Ook vitamine D en uvB-straling beschermen tegen baarmoederhalskanker (en tegen vijftien andere soorten kanker).

Een andere stof die effectief is in het voorkomen en afremmen van baarmoederhalskanker is indol-3-carbinol (I3C) uit broccoli en zijn metaboliet 3,3’-diindolylmethaan (DIM). I3C en DIM zijn verkrijgbaar als supplement.

 

 

Hwang JH, Kim MK, Lee JK. Dietary supplements reduce the risk of cervical intraepithelial neoplasia. Int J Gynecol Cancer. 2010 Apr;20(3):398-403.

Grant WB. Ecological studies of the UVB-vitamin D-cancer hypothesis. Anticancer Res. 2012 Jan;32(1):223-36.

Ragasudha PN, Thulaseedharan JV, Wesley R, et al. A case-control nutrigenomic study on the synergistic activity of folate and vitamin B12 in cervical cancer progression. Nutr Cancer. 2012;64(4):550-8.

Slade BA, Leidel L, Vellozzi C, et al. Postlicensure safety surveillance for quadrivalent human papillomavirus recombinant vaccine. JAMA. 2009 Aug 19;302(7):750-7.

Acharya A, Das I, Singh S, et al. Chemopreventive properties of indole-3-carbinol, diindolylmethane and other constituents of cardamom against carcinogenesis. Recent Pat Food Nutr Agric. 2010 Jun;2(2):166-77.


 

PlaceboNocebo nr. 3 (september/oktober) verschijnt binnenkort

 

Wil je dit nummer los bestellen?

Bestel en betaal vóór 21 augustus en betaal geen verzendingskosten.

Vanaf 21 augustus wordt € 3 verzending gerekend.

 

Een greep uit de inhoud

Sinds de breuk tussen wetenschap en religie worden wetenschappen hoog in het vaandel gedragen door iedereen die belang hecht aan objectiviteit. Vooral in de medische wereld wordt niets aangenomen zonder wetenschappelijke bewijzen. Maar hoe objectief is de wetenschappelijke benadering eigenlijk? Staat ze werkelijk boven geloof, emoties, gevoel en intuïtie of wordt ze er meer door bepaald dan de meeste wetenschappers willen toegeven?

Wetenschap & waarheid - Niet noodzakelijk een onafscheidelijk duo - pag. 3

 

Cholesterol wordt nog steeds als de hoofdrolspeler én grote boosdoener beschouwd bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Dat is ondertussen al lang achterhaald, maar toch blijft de cholesterolmythe hardnekkig hangen. Kunstmatige cholesterolverlaging is in de overgrote meerderheid van de gevallen niet alleen onnodig, maar zelfs gevaarlijk. Sinds het grootschalige gebruik van statines is er een duidelijke trend waarneembaar: een lage cholesterol verhoogt het risico op kanker, hart- en vaatziekten en overlijden.

Cholesterol - Een stof om te koesteren - pag. 10

 

Ieder mens, klein en groot, van gelijk welke oorsprong heeft eenzelfde reflex: je legt je hand op een pijnlijke plek. Terwijl je nadenkt, druk je op twee punten op het voorhoofd. Intuïtief stimuleren we de juiste punten om ons lichaam te ondersteunen in de processen die aangesproken worden. Dat is de oer-sprong van elk genezingsproces. Oorspronkelijk was de manuele geneeskunde in Japan waarschijnlijk heel eenvoudig maar daarom niet minder krachtig. Die kracht zie je ook in de oude Japanse kunst, haiku’s, Ikebana bloemsierkunst, theeceremonies, religie… Niets staat los van elkaar. Geneeskunde, dus ook het latere Shiatsu, was – en is – een onderdeel van een levend geheel, een totale cultuur.

Shiatsu - pag. 22

 

Virussen, bacteriën, allergenen en andere ‘vreemde indringers’ worden vaak als de oorzaak van ziekten bestempeld. Eigenlijk is dat een verkeerde denkwijze. In een gezond lichaam geeft de aanwezigheid van virussen en bacteriën geen aanleiding tot ziekten. De echte oorzaak is niet het virus of de bacterie, maar een verzwakt immuunsysteem. Allergenen, onschuldige stoffen in de natuur en in de voeding, kunnen alleen maar klachten veroorzaken als het immuunsysteem overactief is. De immuniteit kan op een natuurlijke manier gereguleerd worden met transferfactoren, een complex van polypeptiden, die van moeder op kind worden doorgegeven via het colostrum of de eerste moedermelk.

Transferfactoren - Natuurlijke regulators van het immuunsysteem - pag. 14

 

Verlies. Het is een woord dat niet zo fijn proeft. Een woord dat refereert naar gevoelens van leegte en gemis. Iets of iemand is verloren. Iets of iemand wordt gemist. We weten dat het bij het leven hoort, maar stilletjes hopen we dat groot verlies ons bespaard blijft. Er zijn vele soorten verlies: een vertrouwde ring verliezen, een gekoesterde verwachting opbergen, je vertrouwde woonst definitief verlaten, een geliefde die overlijdt… Telkens zijn we even of voor langere tijd de richting kwijt, lijkt de grond onder onze voeten minder vast en is het zoeken naar een nieuw evenwicht, een nieuwe wereld zonder datgene wat ons dierbaar was.

Ruimte geven aan verlies - pag. 44


PlaceboNocebo ligt voorlopig nog niet in alle boekhandels. Je kan je abonneren of losse nummers bestellen via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

 

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Permanente Vorming Hoger Onderwijs

Een opleiding van ICZO vzw

 

Opleiding van 2 jaar - 10 lesdagen per jaar - 1 lesdag per maand (zaterdag)

Locatie: Katholieke Hogeschool Kempen in Lier (Antwerpen, België) - op wandelafstand van het treinstation

 

De orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die de oorzaken van ziekte aanpakt door het gebruik van lichaamseigen, niet-toxische stoffen (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren, water, zuurstof) die een verstoord evenwicht in het lichaam herstellen. Op die manier kan ziekte voorkomen én genezen worden. De orthomoleculaire geneeskunde brengt de juiste molecule op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid, volgens de unieke behoefte van elk individu op dat moment. Ze doet dat via voeding, leefstijl en suppletie.

 

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is?

Kom dan naar het Infomoment op zaterdag 8 september om 10:00.

Je kan dan het cursusmateriaal inkijken en vragen stellen over de opleiding.

Graag op voorhand inschrijven: iczo@skynet.be

 

Meer info

Download de folder

 

 

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

ThemaAvond van VorthexAequo & PlaceboNocebo

 

Zaterdag 13 oktober 2012 van 14:00 tot 16:00

Het Roze Huis - Draakplaats 1 - 2018 Antwerpen (op wandelafstand van Station Antwerpen-Berchem)

Prijs: € 25 - inclusief glutenvrije hapjes en koemelkvrije drankjes

Inschrijven kan via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

Glutenintolerantie in al haar vormen - van milde gevoeligheid tot ernstige coeliakie - heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid: maagdarmklachten, darmziekten, terugkerende infecties, psychische ziektebeelden, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekten, onvruchtbaarheid, miskramen, genetische aandoeningen, osteoporose, schildklierproblemen, groeiachterstand, spier- en gewrichtsaandoeningen, huidziekten, enz.

De link met gluten wordt meestal niet gelegd. De diagnose wordt vaak gemist, omdat de testen niet accuraat zijn.

 

Koemelk heeft gelijkaardige effecten op onze gezondheid. Intolerantie of allergie voor koemelk komt veel meer voor dan men denkt en wordt net als glutenintolerantie vaak gemist met de standaard diagnostische testen. Gluten- en koemelkintolerantie gaan meestal hand in hand.

 

Voor de meest mensen is een gluten- en koemelkvrij dieet een openbaring. Niet alleen vage klachten en kwaaltjes verdwijnen, maar ook ernstige ziektebeelden verbeteren sterk of worden zelfs helemaal genezen.

 

Dr. Peter Aelbrecht legt uit waarom gluten en koemelk zo’n ongunstige effecten kunnen hebben en wat je daar aan kan doen. Met de juiste aanpak hoef je niet de rest van je leven glutenvrij en/of koemelkvrij te eten, maar kan je gerust af en toe ‘smokkelen’.

 

www.placebonocebo.be

Naar archief