ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Naar archief
Mannelijke onvruchtbaarheid behandelen met coënzym Q10 en antioxidanten

 

Dit is een nieuwsbrief van VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine.

Langs deze weg houden wij u op de hoogte van onze nieuwe publicaties en/of activiteiten.

Indien u deze nieuwsbrief liever niet ontvangt, kan u onderaan uitschrijven.

 

In deze nieuwsbrief

Mannelijke onvruchtbaarheid behandelen met coënzym Q10 en antioxidanten

PlaceboNocebo nr. 3 verschijnt in september

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

 

 

 

“Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft

in diepste wezen wel niets anders

dan iets dat onze liefde nodig heeft”

Rainer Maria Rilke

 

 

 

Mannelijke onvruchtbaarheid behandelen met coënzym Q10 en antioxidanten

 

Idiopathische oligoasthenoteratozoöspermie (OAT) is een vorm van mannelijke onvruchtbaarheid waarbij het sperma weinig zaadcellen (oligo), weinig beweeglijke zaadcellen (astheno) en veel misvormde zaadcellen (terato) bevat. Idiopathisch wil zeggen dat de oorzaak onbekend is. Mannen met deze vorm van verminderde vruchtbaarheid kunnen hun zaadkwaliteit verbeteren met ubiquinol, de gereduceerde vorm van coënzym Q10.

 

In een recente studie kreeg een groep mannen met OAT dagelijks 200 mg ubiquinol. Na een half jaar suppletie hadden ze duidelijk meer zaadcellen, meer beweeglijke zaadcellen en meer normaal gevormde zaadcellen dan voordien. Zodra met de suppletie gestopt werd, daalde de zaadkwaliteit weer geleidelijk naar de beginwaarden.

 

Een andere vorm van mannelijke onvruchtbaarheid is azoöspermie. Bij azoöspermie zijn er geen zaadcellen in het sperma aanwezig. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals het ontbreken van de zaadvormende cellen, obstructie van de weg die de zaadcellen moeten afleggen, beschadigd testikelweefsel of maturatie-arrest. Dat laatste betekent dat het ontwikkelingsproces van de zaadcellen stopt voordat ze helemaal gerijpt zijn. Dat kan het gevolg zijn van blootstelling aan toxische stoffen, spataders in de teelballen, hormonale tekorten, enz. Bij al deze oorzaken speelt oxidatieve stress (vrije radicalen) een sleutelrol.

 

In 2010 deden onderzoekers een experiment met 35 mannen met azoöspermie met maturatie-arrest, bij wie het ontwikkelingsproces van de zaadcellen vroegtijdig stopte. 24 van deze mannen kregen tien maanden lang vitaminen, mineralen en coënzym Q10. De 11 andere mannen kregen niets. Elke maand werd hun sperma onderzocht. Al na de eerste maand waren er bij de behandelde mannen zaadcellen in hun sperma aanwezig (4 miljoen/ml) met een stijgende beweeglijkheid (7%) en een normale morfologie of vorm (6%). Het aantal zaadcellen, de beweeglijkheid en de vorm verbeterden nog in de twee volgende maanden. Na drie maanden werden gemiddeld 9,7 miljoen zaadcellen geteld, was de beweeglijkheid met 16% gestegen en het aantal zaadcellen met een normale vorm met 13%. Binnen de drie maanden werden er 2 zwangerschappen verwezenlijkt.

 

Antioxidanten zoals coënzym Q10 kunnen dus volledige onvruchtbaarheid (azoöspermie) omkeren tot verminderde vruchtbaarheid (oligospermie) in slechts drie maanden tijd. Een combinatie van CoQ10, L-carnitine, L-arginine, zink, selenium, vitamine C, B12, foliumzuur, vitamine E complex en N-acetylcysteïne kan zowel preventief als therapeutisch gebruikt worden om de vruchtbaarheid van mannen te verbeteren.

 

 

Safarinejad MR, Safarinejad S, Shafiei N, Safarinejad S. Effects of the reduced form of coenzyme q(10) (ubiquinol) on semen parameters in men with idiopathic infertility: a double-blind, placebo controlled, randomized study. J Urol. 2012 Aug;188(2):526-31.

Singh AK, Tiwari AK, Singh PB, et al. Multivitamin and micronutrient treatment improves semen parameters of azoospermic patients with maturation arrest. Indian J Physiol Pharmacol. 2010 Apr-Jun;54(2):157-63.

 

 

PlaceboNocebo nr. 3 (september/oktober) verschijnt binnenkort

Wil je dit nummer los bestellen?

Bestel en betaal vóór 21 augustus en betaal geen verzendingskosten.

Vanaf 21 augustus wordt € 3 verzending gerekend.

 

Een greep uit de inhoud

Sinds de breuk tussen wetenschap en religie worden wetenschappen hoog in het vaandel gedragen door iedereen die belang hecht aan objectiviteit. Vooral in de medische wereld wordt niets aangenomen zonder wetenschappelijke bewijzen. Maar hoe objectief is de wetenschappelijke benadering eigenlijk? Staat ze werkelijk boven geloof, emoties, gevoel en intuïtie of wordt ze er meer door bepaald dan de meeste wetenschappers willen toegeven?

Wetenschap & waarheid - Niet noodzakelijk een onafscheidelijk duo - pag. 3

 

Cholesterol wordt nog steeds als de hoofdrolspeler én grote boosdoener beschouwd bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Dat is ondertussen al lang achterhaald, maar toch blijft de cholesterolmythe hardnekkig hangen. Kunstmatige cholesterolverlaging is in de overgrote meerderheid van de gevallen niet alleen onnodig, maar zelfs gevaarlijk. Sinds het grootschalige gebruik van statines is er een duidelijke trend waarneembaar: een lage cholesterol verhoogt het risico op kanker, hart- en vaatziekten en overlijden.

Cholesterol - Een stof om te koesteren - pag. 10

 

Ieder mens, klein en groot, van gelijk welke oorsprong heeft eenzelfde reflex: je legt je hand op een pijnlijke plek. Terwijl je nadenkt, druk je op twee punten op het voorhoofd. Intuïtief stimuleren we de juiste punten om ons lichaam te ondersteunen in de processen die aangesproken worden. Dat is de oer-sprong van elk genezingsproces. Oorspronkelijk was de manuele geneeskunde in Japan waarschijnlijk heel eenvoudig maar daarom niet minder krachtig. Die kracht zie je ook in de oude Japanse kunst, haiku’s, Ikebana bloemsierkunst, theeceremonies, religie… Niets staat los van elkaar. Geneeskunde, dus ook het latere Shiatsu, was – en is – een onderdeel van een levend geheel, een totale cultuur.

Shiatsu - pag. 22

 

Virussen, bacteriën, allergenen en andere ‘vreemde indringers’ worden vaak als de oorzaak van ziekten bestempeld. Eigenlijk is dat een verkeerde denkwijze. In een gezond lichaam geeft de aanwezigheid van virussen en bacteriën geen aanleiding tot ziekten. De echte oorzaak is niet het virus of de bacterie, maar een verzwakt immuunsysteem. Allergenen, onschuldige stoffen in de natuur en in de voeding, kunnen alleen maar klachten veroorzaken als het immuunsysteem overactief is. De immuniteit kan op een natuurlijke manier gereguleerd worden met transferfactoren, een complex van polypeptiden, die van moeder op kind worden doorgegeven via het colostrum of de eerste moedermelk.

Transferfactoren - Natuurlijke regulators van het immuunsysteem - pag. 14

 

Verlies. Het is een woord dat niet zo fijn proeft. Een woord dat refereert naar gevoelens van leegte en gemis. Iets of iemand is verloren. Iets of iemand wordt gemist. We weten dat het bij het leven hoort, maar stilletjes hopen we dat groot verlies ons bespaard blijft. Er zijn vele soorten verlies: een vertrouwde ring verliezen, een gekoesterde verwachting opbergen, je vertrouwde woonst definitief verlaten, een geliefde die overlijdt… Telkens zijn we even of voor langere tijd de richting kwijt, lijkt de grond onder onze voeten minder vast en is het zoeken naar een nieuw evenwicht, een nieuwe wereld zonder datgene wat ons dierbaar was.

Ruimte geven aan verlies - pag. 44

 

PlaceboNocebo ligt voorlopig nog niet in alle boekhandels.
Je kan je abonneren of losse nummers bestellen via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

 

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Permanente Vorming Hoger Onderwijs

Een opleiding van ICZO vzw

 

Opleiding van 2 jaar - 10 lesdagen per jaar - 1 lesdag per maand (zaterdag)

Locatie: Katholieke Hogeschool Kempen in Lier (Antwerpen, België) - op wandelafstand van het treinstation

 

De orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die de oorzaken van ziekte aanpakt door het gebruik van lichaamseigen, niet-toxische stoffen (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren, water, zuurstof) die een verstoord evenwicht in het lichaam herstellen. Op die manier kan ziekte voorkomen én genezen worden. De orthomoleculaire geneeskunde brengt de juiste molecule op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid, volgens de unieke behoefte van elk individu op dat moment. Ze doet dat via voeding, leefstijl en suppletie.

 

Meer info

Download de folder

 

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

ThemaAvond van VorthexAequo & PlaceboNocebo

 

 

 

Zaterdag 13 oktober 2012 van 14:00 tot 16:00

Het Roze Huis - Draakplaats 1 - 2018 Antwerpen (op wandelafstand van Station Antwerpen-Berchem)

Prijs: € 25 - inclusief glutenvrije hapjes en koemelkvrije drankjes

Inschrijven kan via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

Glutenintolerantie in al haar vormen - van milde gevoeligheid tot ernstige coeliakie - heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid: maagdarmklachten, darmziekten, terugkerende infecties, psychische ziektebeelden, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekten, onvruchtbaarheid, miskramen, genetische aandoeningen, osteoporose, schildklierproblemen, groeiachterstand, spier- en gewrichtsaandoeningen, huidziekten, enz.

De link met gluten wordt meestal niet gelegd. De diagnose wordt vaak gemist, omdat de testen niet accuraat zijn.

 

Koemelk heeft gelijkaardige effecten op onze gezondheid. Intolerantie of allergie voor koemelk komt veel meer voor dan men denkt en wordt net als glutenintolerantie vaak gemist met de standaard diagnostische testen. Gluten- en koemelkintolerantie gaan meestal hand in hand.

 

Voor de meest mensen is een gluten- en koemelkvrij dieet een openbaring. Niet alleen vage klachten en kwaaltjes verdwijnen, maar ook ernstige ziektebeelden verbeteren sterk of worden zelfs helemaal genezen.

 

Dr. Peter Aelbrecht legt uit waarom gluten en koemelk zo’n ongunstige effecten kunnen hebben en wat je daar aan kan doen. Met de juiste aanpak hoef je niet de rest van je leven glutenvrij en/of koemelkvrij te eten, maar kan je gerust af en toe ‘smokkelen’.

 

 

www.placebonocebo.be

Naar archief