ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Naar archief
Vitamine B3 beschermt tegen de ziekenhuisbacterie

 

Dit is een nieuwsbrief van VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine.

Langs deze weg houden wij u op de hoogte van onze nieuwe publicaties en/of activiteiten.

Indien u deze nieuwsbrief liever niet ontvangt, kan u onderaan uitschrijven.

 

 

 

In deze nieuwsbrief

Vitamine B3 beschermt tegen de ziekenhuisbacterie

PlaceboNocebo nr. 3 is verschenen

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

Gezondheidsbeurs

Veggielicious Consumentenbeurs

 

 

 

“Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder”

Lao-Tse

 

 

 

Vitamine B3 beschermt tegen de ziekenhuisbacterie

 

Door het veelvuldige gebruik van antibiotica en desinfecterende producten zijn de zogenaamde superbacteriën een levensbedreigend probleem geworden in ziekenhuizen. Er zijn ondertussen een heel aantal ‘ziekenhuisbacteriën’, maar de bekendste is nog steeds methicilline resistente Staphylococcus aureus (MRSA).

 

Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat mensen met een gebrek aan vitamine D veel meer kans hebben om een MRSA-infectie op te lopen tijdens een verblijf (of bezoek) in het ziekenhuis. Vitamine D activeert specifieke genen, die op hun beurt meer dan 200 antimicrobiële peptiden (eiwitten) aanmaken die alle soorten bacteriële en virale infecties helpen bestrijden.

 

Recent ontdekte men nog een andere vitamine met een krachtige antibacteriële werking: vitamine B3 (niacinamide). Vitamine B3 verhoogt de activiteit van een bepaald gen, het C/EBPe. Mensen bij wie dit gen niet goed werkt, hebben een verzwakt immuunsysteem en zijn veel vatbaarder voor MRSA-infectie. Door het toedienen van vitamine B3 wordt Staphylococcus aureus tot 1.000 keer efficiënter gedood door het verzwakte immuunsysteem. Bij muizen die vitamine B3 krijgen vóór besmetting met Staphylococcus aureus, vindt men 100 keer minder van de bacterie in de milt en de nieren dan bij muizen die geen B3 kregen.

 

Wanneer je een ziekenhuisopname, zoals een operatie of een bevalling, gepland hebt, is het een goed idee om preventief extra vitamine D en B3 te nemen. Als je onverwacht in het ziekenhuis belandt, kan je met hoge doses van deze vitaminen nog altijd voor bescherming zorgen.

 

Er zijn nog een heel aantal andere natuurlijke antibiotica, die zowel preventief als therapeutisch toegepast kunnen worden: knoflook, kurkuma, probiotica, colloïdaal zilver, colostrum, lactoferrine, transferfactoren, gember, tea tree olie, oregano olie, groene thee extract, …

Je kan ook essentiële oliën in de ziekenhuiskamer verstuiven: tea tree, grove den, sandelhout, eucalyptus, tijm, rozemarijn, …

 

 

Kyme P, Thoennissen NH, Tseng CW, et al. C/EBPe mediates nicotinamide-enhanced clearance of Staphylococcus aureus in mice. J Clin Invest. 2012 Aug 27.

Matheson EM, Mainous AG, Hueston WJ, et al. Vitamin D and methicillin-resistant Staphylococcus aureus nasal carriage. Scand J Infect Dis. 2010 Mar 8.

 

 

PlaceboNocebo nr. 3 (september/oktober) is verschenen

 

Een greep uit de inhoud

Sinds de breuk tussen wetenschap en religie worden wetenschappen hoog in het vaandel gedragen door iedereen die belang hecht aan objectiviteit. Vooral in de medische wereld wordt niets aangenomen zonder wetenschappelijke bewijzen. Maar hoe objectief is de wetenschappelijke benadering eigenlijk? Staat ze werkelijk boven geloof, emoties, gevoel en intuïtie of wordt ze er meer door bepaald dan de meeste wetenschappers willen toegeven?

Wetenschap & waarheid - Niet noodzakelijk een onafscheidelijk duo - pag. 3

 

Cholesterol wordt nog steeds als de hoofdrolspeler én grote boosdoener beschouwd bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Dat is ondertussen al lang achterhaald, maar toch blijft de cholesterolmythe hardnekkig hangen. Kunstmatige cholesterolverlaging is in de overgrote meerderheid van de gevallen niet alleen onnodig, maar zelfs gevaarlijk. Sinds het grootschalige gebruik van statines is er een duidelijke trend waarneembaar: een lage cholesterol verhoogt het risico op kanker, hart- en vaatziekten en overlijden.

Cholesterol - Een stof om te koesteren - pag. 10

 

Ieder mens, klein en groot, van gelijk welke oorsprong heeft eenzelfde reflex: je legt je hand op een pijnlijke plek. Terwijl je nadenkt, druk je op twee punten op het voorhoofd. Intuïtief stimuleren we de juiste punten om ons lichaam te ondersteunen in de processen die aangesproken worden. Dat is de oer-sprong van elk genezingsproces. Oorspronkelijk was de manuele geneeskunde in Japan waarschijnlijk heel eenvoudig maar daarom niet minder krachtig. Die kracht zie je ook in de oude Japanse kunst, haiku’s, Ikebana bloemsierkunst, theeceremonies, religie… Niets staat los van elkaar. Geneeskunde, dus ook het latere Shiatsu, was – en is – een onderdeel van een levend geheel, een totale cultuur.

Shiatsu - pag. 22

 

Virussen, bacteriën, allergenen en andere ‘vreemde indringers’ worden vaak als de oorzaak van ziekten bestempeld. Eigenlijk is dat een verkeerde denkwijze. In een gezond lichaam geeft de aanwezigheid van virussen en bacteriën geen aanleiding tot ziekten. De echte oorzaak is niet het virus of de bacterie, maar een verzwakt immuunsysteem. Allergenen, onschuldige stoffen in de natuur en in de voeding, kunnen alleen maar klachten veroorzaken als het immuunsysteem overactief is. De immuniteit kan op een natuurlijke manier gereguleerd worden met transferfactoren, een complex van polypeptiden, die van moeder op kind worden doorgegeven via het colostrum of de eerste moedermelk.

Transferfactoren - Natuurlijke regulators van het immuunsysteem - pag. 14

 

Verlies. Het is een woord dat niet zo fijn proeft. Een woord dat refereert naar gevoelens van leegte en gemis. Iets of iemand is verloren. Iets of iemand wordt gemist. We weten dat het bij het leven hoort, maar stilletjes hopen we dat groot verlies ons bespaard blijft. Er zijn vele soorten verlies: een vertrouwde ring verliezen, een gekoesterde verwachting opbergen, je vertrouwde woonst definitief verlaten, een geliefde die overlijdt… Telkens zijn we even of voor langere tijd de richting kwijt, lijkt de grond onder onze voeten minder vast en is het zoeken naar een nieuw evenwicht, een nieuwe wereld zonder datgene wat ons dierbaar was.

Ruimte geven aan verlies - pag. 44

 

PlaceboNocebo ligt voorlopig nog niet in alle boekhandels.

Je kan je abonneren of losse nummers bestellen via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

 

Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde start op 15 september 2012

Permanente Vorming Hoger Onderwijs

Een opleiding van ICZO vzw

 

Opleiding van 2 jaar - 10 lesdagen per jaar - 1 lesdag per maand (zaterdag)

Locatie: Katholieke Hogeschool Kempen in Lier (Antwerpen, België) - op wandelafstand van het treinstation

 

De orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die de oorzaken van ziekte aanpakt door het gebruik van lichaamseigen, niet-toxische stoffen (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren, water, zuurstof) die een verstoord evenwicht in het lichaam herstellen. Op die manier kan ziekte voorkomen én genezen worden. De orthomoleculaire geneeskunde brengt de juiste molecule op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid, volgens de unieke behoefte van elk individu op dat moment. Ze doet dat via voeding, leefstijl en suppletie.

 

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is?

Kom dan naar het Infomoment op zaterdag 8 september om 10:00.

Je kan dan het cursusmateriaal inkijken en vragen stellen over de opleiding.

Graag op voorhand inschrijven: iczo@skynet.be

 

Meer info

Download de folder

 

Voordracht Gluten & Koemelk door Dr. Peter Aelbrecht

ThemaAvond van VorthexAequo & PlaceboNocebo

 

Zaterdag 13 oktober 2012 van 14:00 tot 16:00

Het Roze Huis - Draakplaats 1 - 2018 Antwerpen (op wandelafstand van Station Antwerpen-Berchem)

Prijs: € 25 - inclusief glutenvrije hapjes en koemelkvrije drankjes

Inschrijven kan via onze webshop of via info@placebonocebo.be

 

Glutenintolerantie in al haar vormen - van milde gevoeligheid tot ernstige coeliakie - heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid: maagdarmklachten, darmziekten, terugkerende infecties, psychische ziektebeelden, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekten, onvruchtbaarheid, miskramen, genetische aandoeningen, osteoporose, schildklierproblemen, groeiachterstand, spier- en gewrichtsaandoeningen, huidziekten, enz.

De link met gluten wordt meestal niet gelegd. De diagnose wordt vaak gemist, omdat de testen niet accuraat zijn.

 

Koemelk heeft gelijkaardige effecten op onze gezondheid. Intolerantie of allergie voor koemelk komt veel meer voor dan men denkt en wordt net als glutenintolerantie vaak gemist met de standaard diagnostische testen. Gluten- en koemelkintolerantie gaan meestal hand in hand.

 

Voor de meeste mensen is een gluten- en koemelkvrij dieet een openbaring. Niet alleen vage klachten en kwaaltjes verdwijnen, maar ook ernstige ziektebeelden verbeteren sterk of worden zelfs helemaal genezen.

 

Dr. Peter Aelbrecht legt uit waarom gluten en koemelk zo’n ongunstige effecten kunnen hebben en wat je daar aan kan doen. Met de juiste aanpak hoef je niet de rest van je leven glutenvrij en/of koemelkvrij te eten, maar kan je gerust af en toe ‘smokkelen’.

 

 

 

PlaceboNocebo zal dit najaar ook aanwezig zijn op volgende evenementen:

 

Gezondheidsbeurs

Alles over een gezonde levensstijl met vier beurzen voor de prijs van één

Zondag 23 september 2012

10:00 - 18:00

Antwerp Expo

 

Infostands, gratis lezingen en workshops:

Massage • Read & Meet, ruim aanbod lezinggevers en lezingvragers • Bewustwording • EFT • Yoga • Mindfulness • Lichaamsbehandeling • Dans • Creativiteit • Gezondheidsproducten • ...

 

Meer info op www.synergio-events.be

 

Veggielicious Consumentenbeurs

 

Vegetarische voeding, veggie kookboeken, veggie schoenen, veggie reizen, plantaardige dranken, biotextiel, bio verzorgingsproducten, ecologische onderhoudsproducten, bio zaden, bio wijnen, fair trade producten...

 

zaterdag 6 oktober 2012

van 10u00 tot 22u00

ICC Ghent, Arteveldeforum

 

Meer info: www.veggielicious.be

 

 

www.placebonocebo.be

Naar archief