ADHD & leer- en gedragsstoornissen
Gluten & Koemelk – De link met gezondheidsklachten
Diabetes & Metabool syndroom - Omkeerbaar zonder medicijnen
Kanker begrijpen - De wijsheid van het lichaam
Vruchtbaarheid & Zwangerschap - PlaceboNocebo 15
Fibromyalgie - PlaceboNocebo 16
Osteoporose - PlaceboNocebo 17
Migraine - PlaceboNocebo 18
Autisme - PlaceboNocebo 19
Alzheimer - PlaceboNocebo 20
Slapeloosheid - PlaceboNocebo 21
Kanker - PlaceboNocebo 22
Endometriose - PlaceboNocebo 23
Parkinson - PlaceboNocebo 24
Psoriasis - PlaceboNocebo 25
Astma & chronische longziekten - PlaceboNocebo 26
Atherosclerose - Hoge bloeddruk - Hartritmestoornissen - PlaceboNocebo 27
Trombose - hartaanval - beroerte - PlaceboNocebo 28
Chronische vermoeidheid & Burn-out - PlaceboNocebo 29
Gewrichtsaandoeningen - PlaceboNocebo 30
Oogaandoeningen - PlaceboNocebo 31
Darmkanker - PlaceboNocebo 32
Chronische nierziekte - Urineweginfecties - PlaceboNocebo 33
Bloedarmoede - Doorbloedingsstoornissen - PlaceboNocebo 34
Vaccinatie & immuniteit - PlaceboNocebo 35
Overgewicht - PlaceboNocebo 36
Depressie & angststoornissen - PlaceboNocebo 37
Leverschade & leverziekten - PlaceboNocebo 38
Op de hoogte blijven van onze publicaties & activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Naar archief
Voetreflexologie verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten

 

Dit is een nieuwsbrief van VorthexAequo bvba & PlaceboNocebo magazine.

Langs deze weg houden wij u op de hoogte van onze nieuwe publicaties en/of activiteiten.

Indien u deze nieuwsbrief liever niet ontvangt, kan u onderaan uitschrijven.

 

 

 

In deze nieuwsbrief:

 

Voetreflexologie verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten

Zo zien jullie het - Nieuwe vraag

PlaceboNocebo nr. 4

 

 

 

“Je kunt veel winnen als je van je verlies leert” 

  (Michelangelo)

 

 

Voetreflexologie verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten

 

Voetreflexologie wordt in de klassieke geneeskunde nog al te vaak beschouwd als niet meer dan een aangename, ontspannende voetmassage, waardoor je je even beter voelt. Toch moesten onderzoekers van de Michigan State University onlangs toegeven dat het toch iets meer te bieden heeft dan dat.

 

Reflexologie is het masseren van bepaalde punten op de voeten, handen of oren die in verbinding staan met een orgaan of een deel van het lichaam waarin de energiedoorstroming geblokkeerd is. Door het stimuleren van die punten wordt de blokkade losgemaakt en kan de energie weer stromen. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit ondersteund.

 

In een recente studie die gesponsord werd door het Amerikaanse National Cancer Institute onderzocht men of voetreflexologie het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen in een vergevorderd stadium van borstkanker die chemotherapie of hormoontherapie kregen. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen: een groep die echte voetreflexologie kreeg, een groep die een gewone voetmassage kreeg en een placebogroep (alleen de standaardbehandeling).

 

De vrouwen die voetreflexologie kregen, hadden na elf weken duidelijke lichamelijke verbeteringen. Ze waren minder kortademig en konden veel gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals zich aankleden, naar de winkel gaan en de trap op lopen.

 

Voetreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.

 

Wyatt G, Sikorskii A, Rahbar MH, Victorson D, You M. Health-Related Quality-of-Life Outcomes: A Reflexology Trial With Patients With Advanced-Stage Breast Cancer. Oncol Nurs Forum. 2012 Nov 1;39(6):568-77.

 

 

Zo zien jullie het

Nieuwe vraag

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2013?

Welke kleine of grote dingen wil je realiseren?

Wat wil je anders doen?

Wat wil je blijven doen?

 

Stuur je antwoord naar info@placebonocebo.be voor 30 november 2012 

Antwoorden worden gepubliceerd in PlaceboNocebo nr. 5 (al dan niet anoniem)

 

 

 

PlaceboNocebo nr. 4

 

 

Een greep uit de inhoud
 

Het is opvallend hoe acupunctuur niet alleen effect heeft op de bedoelde aandoening, maar bovendien een duidelijke verbetering meebrengt van de algemene toestand en de weerstand van de patiënt. Dit komt omdat de traditionele Chinese Acupunctuur niet symptomatisch kán werken, vermits zij gebruik maakt van een medium dat alle functies in het organisme verbindt. Zij stimuleert namelijk de regulatiefunctie van het mesenchym, het ongedifferentieerde primaire bindweefsel, het embryoweefsel waar de fascia en alle organen en lichaamsdelen uit ontstaan en waar alle delen van het organisme door verbonden worden, in een ononderbroken netwerk van vliezen en vloeistoffen.

Acupunctuur - pag. 22


De meeste dierenartsen raden je aan om je hond te laten vaccineren tegen kennelhoest, maar holistische dierenartsen zijn daar geen voorstander van. Kennels en hondenpensions eisen bovendien dat je hond gevaccineerd is tegen kennelhoest, zo niet is hij niet welkom. Dat is niet ter bescherming van jouw hond, maar van hun eigen aansprakelijkheid. Een vaccin tegen kennelhoest is echter niet effectief en belet niet dat je hond toch besmet wordt. De infectie kan veroorzaakt worden door een brede waaier van bacteriën en virussen en dat kan niet voorkomen worden door één enkel vaccin. Een vaccin kan ook een actieve infectie niet genezen. Kennelhoest kan op een volledig natuurlijke manier aangepakt worden door het immuunsysteem van je hond te ondersteunen.

Kennelhoest - pag. 34

 

Voor de ene betekent geluk rust, voor een ander is het misschien feesten, praktisch comfort, vrij zijn van verplichtingen, een rimpelloos familieleven hebben, succes hebben, kinderen zien slagen in het leven, nuttig zijn in de maatschappij, een mooie tuin hebben, graag gezien worden, nodig zijn, … Het opvallende is dat de meeste geluksverlangens afgesteld zijn op de buitenwereld. Als uiterlijke omstandigheden jouw geluk gaan bepalen, dan moet je moeite doen om de omstandigheden te manipuleren zodat ze het juiste kader vormen om aan jouw idee van geluk te kunnen beantwoorden.

Het najagen van geluk maakt… ongelukkig - pag. 44


Het verschil tussen frequent seksueel contact en een seksverslaving komt neer op controle. Natuurlijk kan regelmatig seks beleven een gevolg zijn van dezelfde psychische en lichamelijke noden en verlangens die we in een seksverslaving terugvinden. Toch gaat het om iets heel anders. Seksualiteit kan een aangename en goede uitlaatklep zijn om stress te filteren of om bepaalde noden te bevredigen. In gewone omstandigheden is het echter een behoefte die onder controle blijft. Wanneer men naar seks gaat hunkeren, zijn eigen grenzen steeds weer overschrijdt of wanneer het verlangen ernaar het gezond verstand gaat domineren, kan er sprake zijn van een verslaving.

Verslaafd aan seks - pag. 48


Darmbacteriën verschillen sterk van persoon tot persoon en bepalen hoe ieder individu voedingsstoffen verteert, chemische stoffen uit de omgeving afbreekt en ziekteverwekkende micro-organismen bestrijdt. Dit begint al van bij de geboorte. Kinderen die borstvoeding krijgen, hebben een andere darmflora dan kinderen die flessenvoeding krijgen. Borstvoeding zorgt voor een meer gevarieerde bacteriële samenstelling, die meer resistentie biedt tegen antibiotica en toxische stoffen. Ook de voeding en leefstijl op latere leeftijd bepaalt mee de samenstelling van de darmflora.

Probiotica - pag. 52

 

Een jaarabonnement op PlaceboNocebo kost € 40 en wordt niet automatisch verlengd. Alle nummers kunnen ook los gekocht worden aan € 6,90 (+ € 3 verzending).

 

PlaceboNocebo is niet verkrijgbaar in de boekhandels. Je kan je abonneren of losse nummers bestellen via onze webshop of via info@placebonocebo.be Op die manier wordt een afvalberg van papier vermeden en dragen we een steentje bij aan het beperken van de wegwerpconsumptie.  

 

Al onze publicaties worden gedrukt op gerecycleerd papier.

 

 

 

www.placebonocebo.be

Naar archief