Aangename kennismaking

PlaceboNocebo 01

We hebben onszelf herhaaldelijk afgevraagd of het echt nodig was om een nieuw tijdschrift op de markt te brengen. Zijn er al niet genoeg tijdschriften? Is alle informatie niet beschikbaar op internet? 

We worden langs alle kanten overspoeld met informatie en op de duur weet niemand meer wat hij moet geloven. Bij het lezen van tijdschriften, kranten en boeken, bij het surfen op het internet, bij het kijken naar een tv-programma, bij het luisteren naar de radio, bij het volgen van een cursus en zelfs in het gesprek met een vriend, besluipt ons vaak het gevoel dat er ons een mening wordt opgedrongen. Iedereen geeft de indruk de enige echte waarheid te verkondigen en die met alle macht aan anderen te willen opleggen.

Wil dat zeggen dat wij alleen de naakte, objectieve feiten presenteren? Neen, dat zou onmogelijk zijn. Elk verslag van 'feiten' wordt gekleurd door de bril waardoor ze bekeken worden, of we ons daar nu bewust van zijn of niet. 

De informatie in dit tijdschrift is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, kennis van het menselijk lichaam, de biochemie, het metabolisme en ervaring uit de praktijk. Elk artikel is geschreven met de kennis, het inzicht en de beschikbare informatie die we op dat moment hadden. De digitale teksten worden gecorrigeerd, herwerkt en geüpdatet indien nodig.

Neem nooit zomaar iets aan voor waarheid. Denk erover na, ga op onderzoek, informeer je. Gebruik niet alleen je verstand, maar ook je intuïtie, je gevoel. Voelt het juist of voelt het fout? Klinkt het logisch of waarschijnlijk of druist het volledig in tegen je kennis, je intuïtie en je gevoel. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of hij/zij zich ergens in kan vinden of niet.

Brigitte De Smet & Hilde Maris

Het is niet altijd verstandig om zogenaamde ‘experts’
te beschouwen als de ultieme autoriteit op een bepaald gebied.
Nieuwsgierig zijn naar de natuur
en gevestigde waarden in twijfel trekken,
kunnen even waardevol en accuraat zijn.
(Dr. Hugh Riordan)

 

Ook in PlaceboNocebo 01

14 Voeding

18 Voeding

22 Therapie

  • Reiki

    Een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling

26 Nutriënten

  • Magnesium

    Essentieel voor energie én ontspanning

30 Fytotherapie

34 Research

43 Bewustzijn

48 Psychologie

50 Medicijnen

52 Dierengeneeskunde