Reiki

Een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling

PlaceboNocebo 01

Reiki is een inwijdingstraject dat je in staat stelt te putten uit de bron van universele (Rei) levensenergie (Ki). De eerste inwijding opent en verzegelt je energiekanalen. Je kan dan aan jezelf en anderen, dieren of dingen Reiki-energie doorgeven door je handen te leggen. Met de tweede inwijding wordt de trilling verfijnd, leer je symbolen met heel specifieke betekenis en kracht en leer je op afstand behandelen. Ook situaties, heden, verleden en toekomst kan je Reiki geven. Bij de derde inwijding krijg je je opleiding tot ‘meester’ waarbij je energie heel intens wordt versterkt en je de technieken meekrijgt om daarna zelf anderen in te wijden. Dat is Reiki zoals het ‘verkocht’ wordt.

Hoewel Reiki meestal als ‘healing’ techniek wordt neergezet, mag de filosofie en de meest fundamentele heling niet naar de achtergrond verdwijnen. Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, legde een sterke nadruk op een liefdevolle, dankbare en respectvolle levenshouding. Deze waarden werden heel bewust dagelijks onder woorden gebracht en worden nog steeds aan elke kandidaat inwijdeling bij de eerste graad meegegeven.

Reiki is in de allereerste plaats een heling voor degene die de inwijdingen ontvangt. Door het vrijmaken van de kanalen wordt een groeiproces gestart of versterkt dat soms vrij ingrijpend kan zijn. Als je Reiki geeft, ben je als het ware een bypass waardoor de ander tijdelijk met de universele levensenergie verbonden wordt. Resultaten zijn alleen blijvend als de ontvanger bereid is om innerlijk te groeien.

Als doorgeefluik voor de Reiki-energie is het heel belangrijk dat je onder alle omstandigheden in gedachten houdt dat je Reiki aanbiedt. Het is een vrije gift van het universum. De ontvanger is ook te allen tijde vrij om deze gift te ontvangen of te weigeren. In het laatste geval wordt de energie elders opgevangen en op een positieve manier gebruikt.

Brigitte De Smet

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.