Citrusflavonoïden als geneesmiddelen

PlaceboNocebo 03

Flavonoïden zijn stofjes die uitsluitend voorkomen in planten en plantaardig voedsel. Er zijn ondertussen duizenden verschillende flavonoïden geïdentificeerd. Een hoge inname van flavonoïden met de voeding wordt geassocieerd met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, overgewicht, kanker en andere metabole ziekten. Een klasse van flavonoïden die extra aandacht verdient zijn de citrusflavonoïden, zoals naringenine, nobiletine, tangeretine en hesperitine. Deze stoffen krijgen de laatste jaren veel aandacht in de medische wetenschappen. Niet onterecht, want ze hebben een aantal eigenschappen die hen in staat stellen te concurreren met medicijnen.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 03

3 Zo zien wij het

10 Medisch

15 Voeding

18 Voeding

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

36 Leefstijl

40 Vraag aan de lezers

46 Psychologie

48 Medicijnen

54 Supplementen