Walnoten

Knabbelen om gezond te blijven

PlaceboNocebo 05

De walnoot (Juglans regia L.) of okkernoot werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘koning der noten’. Het blijkt de gezondste noot om te eten. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn hoog antioxidantgehalte dat helpt om hart- en vaatziekten en diabetes op afstand te houden. Daarnaast zijn walnoten rijk aan ontstekingsremmende stoffen die beschermen tegen alle degeneratieziekten, waaronder ook kanker.

De meeste mensen eten weinig of geen noten. Vaak worden noten vermeden omdat ze veel calorieën bevatten en een hoog vetgehalte hebben. Toch word je van noten eten niet dik. Integendeel, noten beschermen tegen overgewicht en metabool syndroom, door het hoge gehalte aan nutriënten, essentiële vetzuren en vezels. Hoewel alle noten gezond zijn, heeft de walnoot een streepje voor op zijn soortgenoten.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 05

3 Zo zien wij het

10 Medisch

14 Voeding

22 Therapie

26 Nutriënten

  • Calcium

    Essentieel maar niet onvoorwaardelijk

30 Fytotherapie

  • Salie

    Een heilzaam wondermiddel

37 Biochemie

44 Bewustzijn

50 Medicijnen

52 Research

  • Echiumolie

    Plantaardig alternatief voor visolie… met extra troeven