De olijf is een van de oudste gecultiveerde voedingsmiddelen. De olijfboom (Olea europaea) werd in 3.000 v.C. al door de Egyptenaren gekweekt en is sinds de oudheid een bron van voedsel, brandstof, timmerhout en geneesmiddelen. Hij werd beschouwd als een symbool van vrede en van wijsheid. De olijf wordt vooral geassocieerd met de mediterrane keuken, maar ze is ondertussen ook bij ons goed ingeburgerd. Niet iedereen kan de smaak echter appreciëren. Olijven hebben een ‘love it or hate it’ effect: de ene is er dol op, de andere vindt ze walgelijk. Wie ervan houdt, heeft geluk, want olijven hebben een cholesterolverlagende en ontstekingsremmende werking. De ideale borrelhap dus.
De dunne lijn tussen gezond en schadelijk
Natuurlijk geneesmiddel voor de prostaat
En wat mag er niet in zitten?
Van korst naar kern
Geboren in het verkeerde lichaam
Actieve vorm van B3 herstelt een verstoorde energieaanmaak
Wegen de voordelen op tegen de nadelen?