Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) is een plant die traditioneel door de Indianen in Noord-Amerika gebruikt werd bij spijsverteringsklachten, ontstekingen en infecties. De wortel werd ook gegeten wanneer er weinig voedsel voorradig was. In de 19de eeuw werd geelwortel ontdekt door de kolonisten, die hem massaal begonnen te plukken omdat hij volgens hen alle kwalen kon genezen. Sindsdien is er zo veel vraag naar geelwortel dat de plant nog amper te vinden is in het wild en hij al sinds 1850 voor therapeutische doeleinden gekweekt wordt. Sinds 1970 wordt hij in speciale plantages geteeld, onder strenge kwaliteitsnormen en sinds 1977 is hij zelfs een beschermde plantensoort geworden.
Candida albicans op een natuurlijke manier in bedwang houden
Morfine in de voeding
Fruit waar pit in zit
Meer dan een leesbrilletje
De nieuwe vitamine D?
Schadelijke effecten van alcohol beperken met supplementen
Voeding en leefstijl manipuleren om jong te blijven en beter te presteren
Aanwezig zijn in elk moment
Een schreeuw zonder geluid
Glutenvrij, koolhydraatarm dieet