Artisjok

Een delicatesse voor een zuiver lichaam

PlaceboNocebo 08

Artisjok (Cynara Scolymus) is een groente die bij ons heel weinig gegeten wordt en die de meeste mensen alleen kennen omdat ze op een pizza quattro stagioni ligt. Het is ook niet de gemakkelijkste groente om klaar te maken of te eten. Veel mensen weten gewoon niet hoe ze eraan moeten beginnen. Toch loont het de moeite om het eens te proberen. Artisjok is namelijk een geneeskrachtige groente. Ze staat vooral bekend als middel tegen spijsverteringsklachten, gal- en leveraandoeningen en verhoogde cholesterol. Maar deze lekkere groente blijkt ook een antikankerwerking te hebben.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 08

3 Zo zien wij het

10 Medisch

15 Voeding

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

33 Sport & beweging

36 Leefstijl

40 Vraag aan de lezers

44 Bewustzijn

48 Psychologie

50 Research

52 Medicijnen