Als je even aandachtig bent, als je even toelaat … vibreert ze in je hele lijf. Als je de juiste toonhoogte vindt, de juiste frequentie… jouw unieke, oorspronkelijke trilling, is alles mogelijk. Ze schept, creëert chaos en harmonie, brengt alles in beweging. Ze doorbreekt oude patronen en maakt de weg vrij voor nieuwe orde.

Als je heel diep in de materie gaat, is alles energie, alle energie is trilling en elke trilling is geluid, soms buiten onze waarneming, soms hoorbaar voor ons. En dan verdicht de trilling, de klank tot materie. Ieder van ons is een wandelende symfonie. Soms zit er een valse noot en de materie wordt ‘ziek’. Een gewijzigde trilling drukt zich uit in een andere fysieke vorm.

Trilling deelt zich letterlijk mee, je omgeving gaat mee vibreren. Als je op de juiste toonhoogte zingt of spreekt, zingt de klankschaal, je gitaar, je kind, zelfs je raam met je mee. Als iemand het juiste lied zingt, de juiste aanraking heeft, de juiste trilling uitstuurt van een lied dat we niet kunnen h-oren, trilt ons lichaam, onze ziel mee en stemt zich weer af. En de juiste instrumenten kunnen ook hun trilling doorgeven aan jou om je weer in harmonie te laten ‘klinken’.

Brigitte De Smet

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 08

3 Zo zien wij het

10 Medisch

15 Voeding

18 Voeding

  • Artisjok

    Een delicatesse voor een zuiver lichaam

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

33 Sport & beweging

36 Leefstijl

40 Vraag aan de lezers

48 Psychologie

50 Research

52 Medicijnen