Peterselie (Petroselinum crispum) is een kruid dat overal ter wereld gebruikt wordt als toekruid in de keuken. Sinds de opmars van de exotische kruiden en specerijen is peterselie een beetje gedegradeerd tot bordversiersel. Onze gerechten worden steeds vaker op smaak gebracht met koriander, basilicum, kurkuma en gember. Toch verdient de klassieke peterselie nog altijd een ereplaats in de keuken. In de volksgeneeskunde wordt peterselie al eeuwen gebruikt als vochtafdrijvend middel, tegen maagdarmklachten, urineweginfecties, nierstenen, hoge bloeddruk, diabetes, menstruatieklachten, bloedarmoede en een slechte adem. Ook in de medische wetenschappen zijn de geneeskrachtige eigenschappen van peterselie goed gekend.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 20

3 Zo zien wij het

10 Medisch

14 Voeding

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

  • Curcumine

    Ontsteking, pijn, reuma, alzheimer & kanker

34 Bewustzijn

42 Vraag aan de lezers

46 Bewustzijn

52 Medicijnen