De regels van het menszijn

PlaceboNocebo 32

We worden geboren zonder handleiding, maar er zijn bepaalde universele regels gebonden aan het menszijn...

 1. Je zal een lichaam krijgen. Je kan ervan houden of je kan het haten, maar het is het enige waarvan je zeker bent dat je het een heel leven zal houden.
 2. Je zal lessen leren. Je bent ingeschreven in een voltijdse school die ‘Het leven op de planeet Aarde’ heet. Elke persoon die je tegenkomt en elke gebeurtenis is de Universele Leraar.
 3. Er zijn geen fouten, alleen lessen. Groei is een proces van experimenteren. Mislukking hoort evengoed bij dat proces als succes.
 4. Elke les wordt herhaald tot ze geleerd is. Ze wordt je op verschillende manieren aangereikt, tot je ze geleerd hebt. Daarna krijg je de volgende les.
 5. Als je de gemakkelijke lessen niet leert, worden ze steeds moeilijker. Uiterlijke problemen zijn een afspiegeling van je innerlijke toestand. Als je innerlijke obstakels verwijdert, verandert de uiterlijke wereld. Pijn is een manier van het universum om je aandacht te trekken.
 6. Je weet wanneer je een les geleerd hebt, als je gedrag en denken verandert. Wijsheid is oefening.
 7. ‘Daar’ is het niet beter dan ‘hier’. Als je ‘daar’ bent, wordt dat ‘hier’ en zie je weer een andere ‘daar’ die beter lijkt dan ‘hier’.
 8. Anderen zijn gewoon jouw spiegels. Je kan een eigenschap van een ander niet haten of ervan houden zonder dat het iets in jezelf weerspiegelt dat je haat of waar je van houdt.
 9. Het leven biedt je een doek, jij moet schilderen. Jij bepaalt hoe jouw leven verloopt.
 10. Je krijgt altijd wat je wenst. Je onderbewustzijn bepaalt welke energieën, ervaringen en mensen je aantrekt. Om te weten wat je echt wil, moet je kijken naar wat je hebt. Er zijn geen slachtoffers, alleen leerlingen.
 11. Er is geen goed of slecht, maar er zijn wel consequenties aan je daden verbonden. Moraliseren helpt niet. Oordelen houdt alleen het patroon in stand. Doe gewoon je best.
 12. De antwoorden bevinden zich in je. Als kind hebben we leiding nodig, maar naarmate we ouder worden, leren we te vertrouwen op ons hart, waar de universele wetten geschreven staan. Je weet meer dan je ooit gehoord of gelezen hebt. Je moet alleen kijken, luisteren en vertrouwen.
 13. Je zal dit allemaal vergeten.
 14. Je kan het je op elk moment weer herinneren.

Ook in PlaceboNocebo 32

10 Medisch

18 Nutriënten

24 Voeding

28 Metabolisme

34 Epigenetica

38 Fytotherapie

46 Bewustzijn

50 Medicijnen