Verschenen in
Suiker in al zijn vormen
Natuurlijke versus kunstmatige zoetstoffen
Suiker… Het woord roept bij de meeste mensen meteen negatieve associaties op. Suiker is slecht, je wordt er dik van, je geraakt eraan verslaafd, je wordt er nerveus en hyperkinetisch van. Geraffineerde suiker wordt inderdaad gelinkt aan bijna alle degeneratieve ziektebeelden, niet alleen aan diabetes en overgewicht. Er is daarom een hele industrie ontstaan rond suikervervangers - kunstmatige zoetstoffen die geen calorieën bevatten en de bloedsuikerspiegel niet verhogen. Volgens de overheid zijn al die stoffen veilig. Maar is dat wel zo? Er duiken steeds meer bewijzen op van de schadelijke gevolgen van zoetstoffen zoals aspartaam.
In dit artikel worden de voor- en nadelen van alle natuurlijke, synthetische en semi-synthetische zoetstoffen besproken.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen