Verschenen in
Citrusflavonoïden als geneesmiddelen
Flavonoïden zijn stofjes die uitsluitend voorkomen in planten en plantaardig voedsel. Er zijn ondertussen duizenden verschillende flavonoïden geïdentificeerd. Een hoge inname van flavonoïden met de voeding wordt geassocieerd met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, overgewicht, kanker en andere metabole ziekten. Een klasse van flavonoïden die extra aandacht verdient zijn de citrusflavonoïden, zoals naringenine, nobiletine, tangeretine en hesperitine. Deze stoffen krijgen de laatste jaren veel aandacht in de medische wetenschappen. Niet onterecht, want ze hebben een aantal eigenschappen die hen in staat stellen te concurreren met medicijnen.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen