Verschenen in
Verzuurde spieren
Opstapeling van melkzuur voorkomen met suppletie
Iedereen die aan sport doet, heeft er ooit wel eens last van gehad: spierkrampen, geblokkeerde spieren, ‘slechte benen’ en een brandend gevoel in de spieren bij zware inspanningen. Je geraakt niet meer vooruit en je prestaties worden er ernstig door belemmerd. Verzuurde spieren zijn een gevolg van een opstapeling van melkzuur of lactaat, door een gebrek aan zuurstof, wat op zich vaak een gevolg is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. De belangrijkste factor in het voorkomen van spierverzuring is de spieren voorzien van zuurstof. Dat kan door training, maar ook met behulp van supplementen.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen