Verschenen in
Echiumolie
Plantaardig alternatief voor visolie… met extra troeven
Het belang van omega-3 vetzuren begint stilaan overal geaccepteerd te worden. Steeds meer studies ontdekken de gunstige eigenschappen ervan en de gevolgen voor de gezondheid. Ook de mechanismen die ten grondslag liggen aan de gezonde effecten van omega-3 worden beetje bij beetje verder ontrafeld. Elke dag vindt men nieuwe functies van omega-3 en de lijst met aandoeningen waarbij deze vetzuren ingezet kunnen worden, is ondertussen eindeloos.
Vegetariërs of mensen die morele bezwaren hebben tegen het massaal doden van vissen of andere zeebewoners voor de aanmaak van visolie, hadden tot voor kort niet veel keuze als ze omega-3 supplementen wilden nemen. Nog niet zo lang geleden was lijnzaadolie de voornaamste bron van plantaardige omega-3. Tegenwoordig duiken steeds meer alternatieven voor visolie op, zoals algenolie, hennepzaadolie, koolzaadolie, enz. Elk van deze oliën heeft zijn eigen unieke samenstelling en eigenschappen. Een nog vrij onbekende nieuwkomer is echiumolie, een olie met een vergelijkbare werking als visolie, maar met een paar extra troeven.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen