Verschenen in
Walnoten
Knabbelen om gezond te blijven
De walnoot (Juglans regia L.) of okkernoot werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘koning der noten’. Het blijkt de gezondste noot om te eten. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn hoog antioxidantgehalte dat helpt om hart- en vaatziekten en diabetes op afstand te houden. Daarnaast zijn walnoten rijk aan ontstekingsremmende stoffen die beschermen tegen alle degeneratieziekten, waaronder ook kanker.
De meeste mensen eten weinig of geen noten. Vaak worden noten vermeden omdat ze veel calorieën bevatten en een hoog vetgehalte hebben. Toch word je van noten eten niet dik. Integendeel, noten beschermen tegen overgewicht en metabool syndroom, door het hoge gehalte aan nutriënten, essentiële vetzuren en vezels. Hoewel alle noten gezond zijn, heeft de walnoot een streepje voor op zijn soortgenoten.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen