Verschenen in
Olijven
Natuurlijke cholesterolverlagers en ontstekingsremmers
De olijf is een van de oudste gecultiveerde voedingsmiddelen. De olijfboom (Olea europaea) werd in 3.000 v.C. al door de Egyptenaren gekweekt en is sinds de oudheid een bron van voedsel, brandstof, timmerhout en geneesmiddelen. Hij werd beschouwd als een symbool van vrede en van wijsheid. De olijf wordt vooral geassocieerd met de mediterrane keuken, maar ze is ondertussen ook bij ons goed ingeburgerd. Niet iedereen kan de smaak echter appreciëren. Olijven hebben een ‘love it or hate it’ effect: de ene is er dol op, de andere vindt ze walgelijk. Wie ervan houdt, heeft geluk, want olijven hebben een cholesterolverlagende en ontstekingsremmende werking. De ideale borrelhap dus.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen