Verschenen in
Chlorofyl
Zonne-energie in de voeding
Chlorofyl is het pigment dat planten en algen hun groene kleur geeft. Planten gebruiken chlorofyl om zonlicht te absorberen en om te zetten in energie. Chlorofyl is aanwezig in alle plantensoorten, maar vooral in donkergroene bladgroenten zoals spinazie, grassen zoals tarwegras en gerstegras, en algen zoals chlorella en spirulina. Chlorofyl is vooral bekend als een ontgiftende stof en wordt vaak ingezet bij detoxkuren. Het wordt wel eens een ‘inwendige deodorant’ genoemd, omdat het slechte lichaamsgeurtjes en een slechte adem van binnenuit aanpakt. Chlorofyl zuivert niet alleen het lichaam, het versnelt ook de wondgenezing, verhoogt de aanmaak van hemoglobine, geeft energie, remt ontsteking, heeft een antibacteriële en antivirale werking en verhoogt de immuniteit. Het is ook een veelbelovende antikankerstof. Chlorofyl zal in de toekomst wellicht een belangrijke bron worden van milieuvriendelijke zonne-energie en een natuurlijk alternatief bieden voor het bewaren van snel bedervend voedsel.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen