Verschenen in
L-Glutamine
Een onmisbaar aminozuur
L-Glutamine is een aminozuur, dat in het lichaam aangemaakt kan worden uit het aminozuur glutaminezuur of glutamaat. Glutamine is vooral aanwezig in de spieren, de lever, de longen, de hersenen en het maagdarmkanaal. De spieren bevatten het meeste glutamine, meer dan de helft van het totale lichaamsgehalte. Glutamine is belangrijk voor de energieaanmaak, de immuniteit, de aanmaak van eiwitten en voor een goede hersenwerking.
In normale omstandigheden wordt er voldoende glutamine aangemaakt, maar bij stress, verwonding, infecties, ondervoeding, intensief sporten en ernstige ziekten kan er een gebrek aan glutamine ontstaan en kan suppletie nodig zijn.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen