Verschenen in
Lactotripeptiden
Bioactieve melkpeptiden verlagen de bloeddruk
Een hoge bloeddruk verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, atherosclerose, hartaanval, beroerte, nierziekte, doorbloedingsstoornissen en oogaandoeningen. Hoge bloeddruk is meestal het gevolg van een slecht voedingspatroon, een gebrek aan bepaalde nutriƫnten (vooral kalium, magnesium, vitamine D en K), te weinig water drinken, te weinig beweging, stress, roken, overgewicht, nierziekten, diabetes en het gebruik van bepaalde medicijnen. Het aanpassen van de voeding en leefstijl kan in de meeste gevallen de bloeddruk verlagen. Er zijn ook een aantal supplementen die kunnen ingezet worden als extra ondersteuning. Een daarvan is een combinatie van tripeptiden uit gefermenteerde melkproducten of gehydrolyseerde melkeiwitten.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen