Verschenen in
Allergie
Eczeem, hooikoorts, astma & voedselallergie
Allergie is een overmatige respons van het immuunsysteem op een onschuldige stof in de voeding of de omgeving. Stoffen die een allergische reactie opwekken noemt men allergenen. De meest bekende allergenen zijn pollen, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en bepaalde voedingsmiddelen, zoals tarwe, aardbeien of schaaldieren. Maar in feite kan je allergisch zijn of worden voor alles. Dat heeft eigenlijk niets te maken met die stoffen of voedingsmiddelen zelf, maar met een verstoorde immuniteit, onder andere als gevolg van een slechte darmfunctie en een gebrek (of een teveel) aan bepaalde voedingsstoffen. Door het herstellen van de darmfunctie en het aanvullen van nutriƫntentekorten kunnen de meeste vormen van allergie genezen worden of tot een minimum beperkt worden, zodat je niet voor de rest van je leven op een strikt dieet hoeft, contact met katten of honden moet vermijden of de zomer met tegenzin tegemoet moet zien.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen