Verschenen in
Linzen
Linzen (Lens culinaris) behoren tot de peulvruchten. Het zijn de eetbare zaden van de peulen van de linzenplant. Ze worden al duizenden jaren door de mens gegeten en gecultiveerd. Er zijn linzen in verschillende kleuren: geel, rood-oranje, groen, bruin en zwart. Ze variƫren ook in grootte.
Linzen worden bij ons niet zo vaak gegeten, maar winnen de laatste jaren aan populariteit, vooral bij gezondheidsbewuste mensen. Linzen hebben heel wat gezonde eigenschappen. Ze verlagen onder andere de bloedsuikerspiegel en de cholesterol en geven een langdurig verzadigingsgevoel. Ze zijn een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen, diabetici en mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en kanker.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen