Verschenen in
Muffins met blauwe bessen
De meest bekende gebakjes met blauwe bessen zijn de zogenaamde blueberry muffins. Het oorspronkelijke recept van die cakejes is met bloem (granen), suiker en boter. Je kan ook een glutenvrije, suikervrije en botervrije versie maken. Ze zijn lekker en voedzaam en je kan ze eten als ontbijt, snack of dessert. Je kan ze ook met je kinderen meegeven naar school als gezond tussendoortje.
Ingrediënten voor tien muffins
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram blauwe bessen
- 75 gram kokosolie (extra vierge, niet ontgeurd)
- 75 ml agavesiroop of honing
- 2 eieren
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- optioneel: een rijpe banaan
Meng het amandelmeel en het wijnsteenbakpoeder in een grote kom door elkaar. Voeg er de kokosolie, agavesiroop of honing, de eieren en eventueel een geprakte banaan aan toe. Meng het geheel goed tot je een egale, gladde massa hebt.
Voeg de blauwe bessen toe en roer voorzichtig om ze gelijkmatig onder het deeg te verdelen zonder ze te beschadigen.
Doe papieren cakevormpjes in een speciaal bakblik voor cupcakes en verdeel het beslag over tien vormpjes.
Bak de muffins ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (controleer of ze gaar zijn door er met een priem of satéstokje in te prikken). Laat ze even afkoelen voor je ze opeet. Als je ze niet meteen opeet, kan je ze bewaren in een luchtdichte doos. Ze blijven dan nog een paar dagen goed.