Verschenen in
Peterselie
Peterselie (Petroselinum crispum) is een kruid dat overal ter wereld gebruikt wordt als toekruid in de keuken. Sinds de opmars van de exotische kruiden en specerijen is peterselie een beetje gedegradeerd tot bordversiersel. Onze gerechten worden steeds vaker op smaak gebracht met koriander, basilicum, kurkuma en gember. Toch verdient de klassieke peterselie nog altijd een ereplaats in de keuken. In de volksgeneeskunde wordt peterselie al eeuwen gebruikt als vochtafdrijvend middel, tegen maagdarmklachten, urineweginfecties, nierstenen, hoge bloeddruk, diabetes, menstruatieklachten, bloedarmoede en een slechte adem. Ook in de medische wetenschappen zijn de geneeskrachtige eigenschappen van peterselie goed gekend.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen