Verschenen in
Knoflook
Een veelzijdige geneeskrachtige bol
Knoflook (Allium sativum L.) is al eeuwen geliefd om zijn culinaire en medicinale veelzijdigheid. Knoflook is een rijke bron van zwavelhoudende stoffen, die niet alleen verantwoordelijk zijn voor de typische smaak en het (geliefde of gehate) aroma, maar ook voor de gunstige effecten op de gezondheid. Knoflook is dan ook een van de meest gebruikte voedingssupplementen. Er worden nog steeds nieuwe eigenschappen ontdekt van knoflook en zijn componenten. De zwavelhoudende stoffen worden volop bestudeerd voor het voorkomen en behandelen van chronische ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen