Verschenen in
Darmkanker
Darmkanker is de tweede grootste oorzaak van sterfte door kanker, hoewel officieel erkend wordt dat minstens zeventig procent van de gevallen van darmkanker voorkomen kan worden door gezonde voeding en leefstijlfactoren. Het moderne westerse dieet – te veel geraffineerde koolhydraten en suikers, te veel rood en bewerkt vlees, te weinig groenten en fruit, te veel alcohol – in combinatie met een gebrek aan beweging is de belangrijkste reden voor het stijgend aantal gevallen van darmkanker - ook bij jonge mensen - en het stijgend aantal sterfgevallen door darmkanker. Ondanks de zogenaamde vooruitgang in de ontwikkeling van kankermedicijnen is de algemene overleving van uitgezaaide darmkanker de laatste decennia nauwelijks gestegen.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen