Verschenen in
Voeding & darmkanker
Het belang van plantaardige voeding
Hoewel officieel erkend wordt dat de meerderheid van de gevallen van darmkanker voorkomen kan worden door gezonde voeding en leefstijlfactoren, krijgen mensen met darmkanker of met een verhoogd risico op darmkanker weinig advies over gezonde voeding. Voeding is niet alleen belangrijk om darmkanker te voorkomen, maar maakt ook een groot verschil wanneer men al darmkanker heeft. Een typisch westers dieet – vooral te veel geraffineerde koolhydraten en suikers, veel rood vlees en bewerkt vlees en te weinig groenten en fruit – verlaagt de overlevingskansen van darmkankerpatiënten en verhoogt de kans dat de kanker terugkeert na een operatie.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen