Verschenen in
Calanusolie
Omega-3 uit Calanus finmarchicus
De beschikbaarheid van omega-3 vetzuren met eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) staat onder druk. De visquota’s zijn aangescherpt en het visbeheer is verbeterd. Een andere reden is de toenemende vraag naar pelagische vis of visolie. De aanmaak van visolie kan de eisen van de groeiende markt niet langer bijhouden. Dit heeft geleid tot onderzoek naar alternatieve en duurzame bronnen van lipiden die meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren bevatten. Een nieuwe en ecologisch verantwoorde en duurzame bron van omega-3 vetzuren voor mensen is Calanusolie.
Simon De Waard
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen