Verschenen in
Kefir
Gezonde probiotische drank
Kefir is een gefermenteerd melkproduct dat verschillende soorten probiotische bacteriën, schimmels en gisten bevat. In Oost-Europa en de Kaukasus wordt het al eeuwen gedronken als gezondheidsdrank. Ondertussen is er in de westerse wetenschappelijke wereld groeiende interesse voor kefir omwille van het veelzijdige gezondheidseffect. Kefir is een breedspectrum probioticum dat de darmflora gunstig beïnvloedt. Het heeft een antimicrobiële, antioxidatieve en ontstekingsremmende werking, het verlaagt de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk en cholesterol, het moduleert de immuniteit, verbetert de spijsvertering en vermindert voedselintoleranties en allergische aandoeningen. Kefir heeft ook een veelzijdige antikankerwerking.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen