Verschenen in
Rozemarijn
Rozemarijn is een van oorsprong mediterrane plant die gebruikt wordt als specerij, als bewaarmiddel en als geneesmiddel. Rozemarijn is vooral bekend als een kruid dat gerechten smaak en aroma geeft. De essentiële olie wordt verwerkt in parfums en verzorgingsproducten. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt als antioxidant en bewaarmiddel. Het wordt in tegenstelling tot andere kruiden en specerijen – zoals kaneel, saffraan, knoflook, gember en kurkuma – nog niet zo vaak gezien als een mogelijk medicijn. Toch is er de laatste twintig jaar heel veel wetenschappelijke belangstelling voor rozemarijn, vooral voor de bioactieve stoffen met geneeskrachtige eigenschappen die interessant zijn voor het ontwikkelen van natuurlijke geneesmiddelen.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen