Verschenen in
De kracht van groenten en fruit bij kanker
Sappen en extracten als alternatief bij maagdarmklachten
Groenten en fruit bevatten verschillende voedingsstoffen met een uitgesproken kankerremmende werking, vooral vitamine C, carotenoïden en polyfenolen. Veel groenten en fruit eten, verkleint de kans dat je kanker krijgt, en wanneer je al kanker hebt, verhoogt het de kans op een goede afloop. Het doorsnee westers voedingspatroon bevat veel te weinig groenten en fruit om te beschermen tegen kanker. Mensen die behandeld worden voor kanker, hebben bovendien vaak last van maag-darmklachten, misselijkheid of ontstoken slijmvliezen in de mond, waardoor eten moeilijk of pijnlijk wordt. Groente- en fruitsappen of -extracten kunnen in dat geval een heel waardevolle aanvulling zijn, niet alleen om voedingstekorten te voorkomen, maar ook om het effect van de behandeling te versterken en de ernst van de bijwerkingen te verminderen. Groente- en fruitsappen kunnen ontstoken slijmvliezen voorkomen of sneller genezen, zodat eten niet meer zo pijnlijk is.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen