Verschenen in
Een gebrek aan vitamine C
Een onderschatte oorzaak van (immuun)ziekten
Vitamine C is een voedingsstof waarvan men nog altijd aanneemt dat je er meer dan genoeg van hebt als je elke dag een beetje fruit eet. Ze is ook een sterk onderschatte vitamine als het gaat over ernstige ziektebeelden. Nochtans is ze juist levensnoodzakelijk bij levensbedreigende ziektebeelden, ook bij ernstige infectieziekten. Vitamine C zit vooral in fruit en groenten, die slecht vertegenwoordigd zijn in het doorsnee westers voedingspatroon. Bovendien wordt vitamine C opgebruikt door infecties, ontsteking, verwonding, stress, roken, luchtvervuiling, te veel alcohol, een te hoge inname van geraffineerde koolhydraten en suikers, en het gebruik van bepaalde medicijnen. Heel veel mensen hebben een chronisch gebrek aan vitamine C, zonder dat het gediagnosticeerd wordt. Voldoende vitamine C is essentieel voor de preventie van alle ziektebeelden die gelinkt worden aan immuunzwakte, ontsteking en alle vormen van stress of overbelasting.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen