De rol van voeding bij infecties
De beste “antivirale” medicijnen zitten in de voeding
Voeding speelt een belangrijke rol in de preventie en genezing van virale infecties. Als we het in deze context hebben over de “antivirale” werking van voeding, gaat het niet over het kunstmatig uitschakelen van virussen, door overal en in alle omstandigheden te verhinderen dat ze cellen binnen geraken, zich vermenigvuldigen en verspreiden, maar over het gezond houden of herstellen van alle lichaamsweefsels en -systemen, zodat cellen geen (extra) virussen hoeven binnen te laten en geen slapende virussen hoeven te activeren. De holistische aanpak bestrijdt geen virussen, maar zorgt ervoor dat de harmonische samenleving behouden of hersteld wordt. In een gezond lichaam worden virussen alleen kortstondig actief om een tijdelijk verstoord evenwicht te herstellen.
Je kan dit artikel enkel lezen als je het tijdschrift aankoopt (als los exemplaar of als onderdeel van een jaarabonnement) of als je toegang hebt tot de online bibliotheek.
Koop editieHeb je het aangekocht of heb je toegang tot de online bibliotheek? Meld je aan om dit artikel te lezen