Kanker begrijpen

Inhoudsopgave Kanker Begrijpen.pdf Referenties.pdf

Kanker is één van de meest gevreesde ziekten en één van de minst begrepen. Nog al te vaak wordt gedacht dat kanker iets is wat je gewoon overkomt, omdat je pech hebt of ‘slechte genen’. Wetenschappers hebben een groot deel van de ontstaansmechanismen van kanker ontrafeld: 
men weet hoe een gezonde cel een kankercel wordt, hoe die kan groeien en zich kan verspreiden. De belangrijkste vraag is echter: waarom ontstaat kanker? Waarom beginnen cellen te woekeren? 
Wat gaat er fout in het lichaam? Ook daar begint de wetenschap stilaan inzicht in te krijgen.   

Als je begrijpt hoe en waarom kanker ontstaat, weet je ook hoe je dat kan voorkomen 
of wat je kan doen om het lichaam te ondersteunen in het genezingsproces. Als je begrijpt hoe chemotherapie en radiotherapie werken, welke natuurlijke stoffen een antikankerwerking hebben, welke stoffen de werking van chemo en straling versterken en de bijwerkingen verminderen, dan ben je beter in staat om keuzes te maken.  

Elke kankerpatiënt heeft het recht om te kiezen voor de behandeling die volgens hem of haar de beste optie is - een conventionele behandeling, een natuurlijke behandeling of een combinatie van verschillende behandelingen. Die keuze moet weloverwogen gemaakt worden, niet onder druk, niet vanuit angst, niet vanuit onwetendheid, niet vanuit een emotionele impuls.  

Dit boek is geen pleidooi voor of tegen enige vorm van kankerbehandeling. Het geeft informatie en mogelijkheden.  

ISBN 9789081906135
Eerste druk, januari 2016
456 bladzijden

 

Inhoudsopgave

Bekijk hier de volledige inhoudsopgave in bijlage

 

Referenties

Alle bevindingen in deze TherapieWijzer zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, biochemische en metabole principes en de ervaring van artsen en therapeuten. Er wordt in de tekst verwezen naar artikels en studies.

Omdat de referenties meer dan zeventig bladzijden innemen - en dan zo klein geprint moeten worden dat ze bijna niet leesbaar zijn -hebben we besloten ze niet achteraan in het boek op te nemen, maar beschikbaar te stellen op onze website.
Dat is ongebruikelijk, maar met het oog op de enorme verkwisting van papier en een extra kostprijs - ook voor de lezer - vonden we dat de beste optie.

De referenties kunnen hier gedownload worden. Ze zijn gegroepeerd per hoofdstuk en paragraaf.