De avocado (Persea americana) komt oorspronkelijk uit het oude Mexico, Centraal en Zuid-Amerika en wordt al gekweekt sinds 8.000 v. Chr. Vroeger werd hij als een afrodisiacum beschouwd, vandaag is hij een doodgewoon onderdeel van de dagelijkse Mexicaanse keuken geworden, vergelijkbaar met mayonaise bij ons. Hoewel de avocado vaak bij de groenten wordt ondergebracht, is het eigenlijk een vrucht. Hij wordt al eeuwen verheerlijkt als lekkernij met een verleidelijke romige textuur, maar hij is door zijn nutriëntengehalte ook een uitstekende manier om je te beschermen tegen hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, oogaandoeningen en ontsteking.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 04

3 Zo zien wij het

3 Medisch

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

34 Dierengeneeskunde

  • Kennelhoest

    Vaccinatie vervangen door natuurlijke immunostimulatie

36 Sport & beweging

48 Psychologie

50 Medicijnen

52 Supplementen