Granaatappel (Punica granatum) is een vrucht die al eeuwen gebruikt wordt voor de behandeling van verschillende klachten, zoals bacteriële infecties, parasieten, diarree, zweren, aften, bloedingen en luchtwegaandoeningen. De laatste jaren wint de granaatappel steeds meer aan populariteit als nutraceutical, een voedingsmiddel met geneeskrachtige eigenschappen. Hij wordt onder andere ingezet als natuurlijke hormoonsubstitutie, als middel tegen tandbederf, als ontstekingsremmer en bij hart- en vaatziekten. Men onderzoekt ook volop andere mogelijke toepassingen ervan, o.a. bij virale en bacteriële infecties, overgewicht en kanker.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 14

10 Medisch

  • Allergie

    Eczeem, hooikoorts, astma & voedselallergie

16 Voeding

  • Groene thee

    De bijzondere eigenschappen van EGCG & L-theanine

24 Therapie

  • Bowen therapie

    Een nieuwe holistische behandeling via het fasciale netwerk, het bindweefsel

28 Nutriënten

32 Fytotherapie

36 Epigenetica

42 Vraag aan de lezers

44 Bewustzijn

50 Fytotherapie

52 Medicijnen