Het mooiste geschenk

PlaceboNocebo 14

Wat is het mooiste geschenk dat je ooit gekregen hebt of zelf gegeven hebt dat niet uit een winkel kwam?

Het mooiste geschenk dat ik ooit heb gekregen, zijn mijn kinderen. Ondertussen zijn ze allebei volwassen geworden en hebben het nest verlaten, maar als ik terugblik op hun jonge leven, kan ik enkel zeggen: wat een zegen zijn ze in mijn leven! Wat een vreugde ervaar ik telkens weer omdat ik hen het leven mocht schenken, en meteen heb je ook het antwoord op het mooiste geschenk dat ik zelf heb gegeven dat niet uit een winkel komt.
Maar ook heel belangrijk is alles wat ik vanuit mijn hart én met mijn eigen handen heb gemaakt voor diegenen van wie ik hou. Toegepast wat mijn lievelingszanger, Frank Boeijen, zo mooi zong in één van zijn songs: "alles wat ik heb, zijn twee handen, waarmee ik voor jou iets maken kan… alles wat ik heb is dit voor jou …is alles wat ik heb en meer niet...". Dit kon zowel iets klein zijn, zoals een verjaardagskaart of -geschenk, of het eten van elke dag met liefde klaargemaakt, maar ook de hoezen voor het drumstel dat ik ooit voor mijn zoon maakte… Een kanjer van een opdracht en niet evident vanuit mijn rolstoel: dagen en nachten is er aan gewerkt; en de kinderen - toen tieners - hielpen met het eten en de afwas, zodat ik constant kon doorwerken. En ze staken die laatste nacht mee door. Ze keken naar films, maakten hapjes en drankjes klaar, zodat ik het kon volhouden qua energie… want die hoezen moesten op tijd klaar zijn, hé, want de volgende ochtend vertrokken ze op kamp en het drumstel moest mee… Ja, dit was toch wel een heel bijzonder geschenk! Door dit hier te schrijven, komen alle details weer in mijn herinnering… Zalig! Ik geniet er nu nog eens van (Els D.)

Er is voor mij niet zoiets als ‘het mooiste geschenk’, behalve mijn kinderen, maar dat zal wel het antwoord van iedereen zijn. Elk geschenk dat ik in mijn leven gekregen heb, heb ik geapprecieerd. Of het nu groot of klein was, veel of weinig waard, gekocht of zelfgemaakt, voor een bijzondere gelegenheid of zomaar… Als iemand mij iets geeft, dan ben ik daar dankbaar voor. (Jeanine M.)

Het mooiste geschenk is het leven zelf. Hier te mogen zijn en dit alles te mogen meemaken, te leren, te ervaren, lief te hebben… Dat is onbetaalbaar. (Maria VW)

Het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb, is een reis naar Nieuw Zeeland. Het was altijd mijn droom geweest om daar naartoe te gaan, maar door moeilijke omstandigheden had ik niet de financiële middelen. Mijn vrienden en familie hebben achter mijn rug vanalles georganiseerd om geld bijeen te krijgen, ze zijn er enkele jaren mee bezig geweest. Op mijn zestigste verjaardag kreeg ik een compleet verzorgde reis naar mijn droombestemming. Ik heb nog nooit in mijn leven zo gehuild van puur geluk en dankbaarheid. De reis was fantastisch, maar het besef dat ik dat kon doen dankzij mijn vrienden en familie, dat gevoel zal heel mijn leven blijven hangen. (Jef V.)

Mijn kinderen, natuurlijk. Ze hebben niet altijd rozengeur en maneschijn gebracht, maar zonder hen zou mijn leven niet compleet geweest zijn. (Hilda G.)

Mijn vrouw en mijn kinderen, mijn huisdieren, mijn huis, mijn tuin, mijn atelier, mijn vrienden, lekker eten, een glas wijn, een sigaar, … iedereen (en alles) die bijdraagt aan mijn geluk en tevredenheid. (Walter S.)

Mijn kleinkind, daar kan geen ander cadeau tegenop. (Rosa M.)

Verliefd worden als je een 65+ bent! (Kristien V.)

Het mooiste geschenk dat ik ooit kreeg was een poes. Die poes was zo mooi omdat ik toen in een heel moeilijke periode van mijn leven zat, ik hou enorm veel van poezen. Mooie attentie van een goede vriend destijds. Leon, een mishandelde poes die heel schuchter en bang was en ik, gekwetst en geknakt, hebben samen een weg gevonden om weer vertrouwen te krijgen in het leven. Leon en ik zijn ondertussen al 7 jaar heel tevreden en gelukkig met elkaar. (Marleen M.)

Een geschenk waar ik iedere dag blij mee ben, is een simpel geschenk dat ik mijzelf gegeven heb, waarvan ik niet kon vermoeden dat het me zo vaak zou doen glimlachen. Drie jaar geleden heb ik voor mezelf zo’n plastic voederbakje voor vogels gekocht die je aan de buitenkant van je raam plakt. Iedere dag kan ik nu op zo’n twee meter afstand vanaf mijn bank zien dat vogels zich tegoed doen in mijn snackbar. Ik ken best periodes dat er mooie materiële dingen mijn kant uit gekomen zijn en er zijn veel bijzondere gebeurtenissen, mensen en dieren, maar het dagelijkse tafereeltje rond dit simpele voederbakje met de verschillende vogeltjes en hun gedrag onderling, maakt mij telkens weer blij! (Françoise)

Het allerbeste cadeautje dat ik mezelf heb gegeven is het inschrijven voor een nieuwe opleiding. Ik werd op de verjaardag van m'n zoon, die toen 16 werd, geconfronteerd met hevige en zwellingen in mijn hand. Ik wist niet wat me overkwam. Iedereen riep: dat is reuma! Toen dacht ik: dat ben ik niet. Ik ga studeren! Het werd eerst orthomoleculaire geneeskunde. Intuïtief leek het me wel wat. Inmiddels is onze zoon 21 geworden en die hevige klachten heb ik nooit meer gehad. Mijn vingers zijn niet vergroeid en ik heb weer plezier en rust in mijn leven. (Nina V.)

Gekregen: op mijn huwelijksdag ruimden mijn beste vriendinnen mijn huis op, terwijl wij onderweg gingen naar de locatie van de receptie. Bij thuiskomst was het huis geheel aan kant. Van tevoren niet over nagedacht, maar mijn hart maakt nog een sprongetje als ik stilsta bij dit grote gebaar.
Zelf geef ik graag ‘muziek’ voor bruiloften. Mijn roots liggen op Curaçao en al tweemaal gaf ik dan een muziekarrangement voor op de bruiloft. Het huwelijkspaar en alle gasten waren er zeer gelukkig mee. Het werd het hoogtepunt van de avond! (Marie-José T-S)

Ook in PlaceboNocebo 14

10 Medisch

  • Allergie

    Eczeem, hooikoorts, astma & voedselallergie

16 Voeding

  • Groene thee

    De bijzondere eigenschappen van EGCG & L-theanine

20 Voeding

24 Therapie

  • Bowen therapie

    Een nieuwe holistische behandeling via het fasciale netwerk, het bindweefsel

28 Nutriënten

32 Fytotherapie

36 Epigenetica

44 Bewustzijn

50 Fytotherapie

52 Medicijnen