Linzen (Lens culinaris) behoren tot de peulvruchten. Het zijn de eetbare zaden van de peulen van de linzenplant. Ze worden al duizenden jaren door de mens gegeten en gecultiveerd. Er zijn linzen in verschillende kleuren: geel, rood-oranje, groen, bruin en zwart. Ze variëren ook in grootte.

Linzen worden bij ons niet zo vaak gegeten, maar winnen de laatste jaren aan populariteit, vooral bij gezondheidsbewuste mensen. Linzen hebben heel wat gezonde eigenschappen. Ze verlagen onder andere de bloedsuikerspiegel en de cholesterol en geven een langdurig verzadigingsgevoel. Ze zijn een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen, diabetici en mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en kanker.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 15

3 Zo zien wij het

10 Medisch

16 Voeding

  • Eiwitten

    Bouwstenen, enzymen, hormonen & neurotransmitters

24 Therapie

28 Nutriënten

  • IJzer

    Zuurstof, energie, immuniteit & detoxificatie

32 Fytotherapie

36 Diagnostiek

44 Bewustzijn

48 Medisch

50 Research

52 Medicijnen