Zaden & pitten

Gezond knabbelen

PlaceboNocebo 16

Zaden en pitten worden al sinds mensenheugenis gegeten omwille van hun voedingswaarde en geneeskrachtige eigenschappen. Hoewel zaden en pitten de laatste decennia aan populariteit winnen bij gezondheidsbewuste mensen, blijken toch maar weinig mensen regelmatig zaden en pitten te eten. Nochtans kunnen ze heel gemakkelijk aan alle gerechten toegevoegd worden. Misschien kan een overzicht van de gezonde eigenschappen van vlaszaad, hennepzaad, chiazaad, sesamzaad en pompoenpitten de twijfelaars overtuigen om toch regelmatig een handvol zaadjes te kauwen.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 16

10 Medisch

14 Medisch

22 Therapie

26 Nutriënten

30 Fytotherapie

34 Dierengeneeskunde

42 Vraag aan de lezers

46 Bewustzijn

50 Supplementen

52 Medicijnen

  • Botox

    Giftige spierverlammer