Welke kankerbehandeling kies jij?

PlaceboNocebo 22

Als jij de diagnose ‘kanker’ kreeg, zou je dan kiezen voor chemotherapie of voor een natuurlijke behandeling - of voor beide?
Wat zou je zelf doen om de kankertherapie te ondersteunen?

Voor mensen die kanker (gehad) hebben:
voor welke therapie heb je gekozen?
Wat doe/deed je zelf om de kankertherapie te ondersteunen?

 

Ik heb borstkanker met uitzaaiingen in het bot. Door de plotse diagnose besloot ik direct mee te werken met de artsen en een amputatie te laten uitvoeren. Ik heb hier nog steeds geen spijt van, want het geeft mij tijd om zelf op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Ik vond deze gelukkig, maar de zoektocht verloopt chaotisch door de vele theorieën en info die je zowat overal vindt, en meestal een commercieel doel hebben. Goede literatuur door artsen en jullie tijdschrift helpen mij bij mijn zoektocht.

Meerdere onderwerpen, zoals energetische oefening, beweging, omgevingsfactoren (ook de positieve energieën in de omgeving zijn van zeer groot belang), voedingssupplementen en biologisch geteeld voedsel.

Rust (in het bijzonder in ons hoofd), meditatie helpt, elke kankerpatiënt is hier enorm bij gebaat.

De constante negatieve en angstaanjagende nieuwsberichten op sociale media, radio en tv vermijden. Geen wonder dat de balans uit evenwicht raakt en de verstoringen zich uiten in alle levende organismen die per definitie gegroeid zijn in de volledige harmonie van onze natuur met zijn wetten.

De conclusie die ik uit dit alles trek is deze: als de moderne geneeskunde, energetische wetenschap en homeopathie willen samenwerken, kunnen we veel mensen behoeden voor en genezen van zo veel ziekten, en hen en hun familieleden al dit leed besparen. (Veerle H.)

 

Ik opteer voor een natuurlijke behandeling. Liefst geen chemo! Ik zou met kruiden de kankertherapie ondersteunen (kruiden afhankelijk van de soort kanker). (Anoniem)

 

Het is niet mijn bedoeling om - in geval dat - mij te laten behandelen met de klassieke methode. Ik ben 79 jaar en heb de vier jaar durende strijd van mijn schoonzoon tegen de ziekte van Kahler van heel kortbij meegemaakt. Ik heb er zelfs een boek over geschreven: 'We worden bewust'. Ik ben nochtans geen deskundige ter zake. Maar ik was zo getroffen door het leed van mijn schoonzoon en onze dochter dat ik wou uitpluizen waar het allemaal om ging. Zo kwam ik terecht bij een Zweeds rapport dat het verband legt tussen de ziekte van Kahler en het gebruik van het beruchte Roundup van Monsanto. Het wil nu dat onze schoonzoon natuurarbeider was bij de Vlaamse Gemeenschap waar Roundup gebruikt werd/wordt. Ik stelde ook vast dat er wel degelijk andere vormen van behandeling bestaan die met succes worden toegepast maar die in de media weinig of niet aan bod komen. Het werd mij ook duidelijk hoe machtig de farma-industrie is en hoeveel miljarden euro's winst gemaakt worden op de kap van de zieke mens. Niet te verwonderen dat de mutualiteiten de kosten nog moeilijk kunnen dragen. (Guido R.)

 

Ik ben dankbaar dat ik geen diagnose van kanker heb, maar ik denk dat ik niet voor chemo zou kiezen, wel voor alternatieve behandelingen samen met aangepaste voeding. Voor verdere ondersteuning zou ik kiezen voor gebed. (Marijke D.)

 

Wanneer ik te horen zou krijgen dat ik kanker had, zou ik in ieder geval vragen of de tumor operatief te verwijderen is. Zo ja, dan doen. Voor bestraling zou ik zeker vragen of er geen gezond weefsel wordt beschadigd. Bij risico, niet doen. Voor chemo zou ik nooit kiezen (dit heb ik nu al vastgelegd in een persoonlijk codicil).

Wel zou ik alles uit de kast halen om op een natuurlijke manier mijn immuunsysteem te ondersteunen met:

  • gezonde voeding, veel groenten zoals broccoli, waterkers, bieten, enz. en zo min mogelijk verzurende voeding
  • supplementen zoals vitamine C, D, B12, selenium, …
  • supplementen zoals Salvestrol platinum en medicinale paddenstoelen zoals reishi, shiitake, maitake, cordyceps, enz.
  • kruiden zoals gember, kurkuma, knoflook, kaneel, mariadistel, aloë vera, enz.

Hopende dat dit protocol voor mij niet van toepassing moet worden (hoewel ik al 15 jaar preventief 10 à 12 voedingssupplementen per dag gebruik) (Eef J.)

 

Voedingsaanpassing via voedingsgeneeskundige. Orthomoleculaire weg met holistische benadering. Magneetveldtherapie. (Mieke H.)

 

Dat is afhankelijk van de fase waarin de kanker zich bevindt. Bovenal een natuurlijke behandeling, ontzuren op een doorgedreven manier, stress vermijden. Mij verbinden met alles wat de aarde voortbrengt: natuur, hemel en aarde in zijn totaliteit beleven als een verbondenheid in en door mezelf. Ik ben preventief ook zo gezond mogelijk aan het leven om kwaliteit toe te voegen aan mijn leven.

0peratie bij bijvoorbeeld blaaspoliepen of darmpoliepen. Géén chemo die het lichaam kapotmaakt, het goeie met het kwade.

Alle natuurlijke middelen aanwenden die voorhanden zijn. Het is vooralsnog moeilijk om de goede manier eruit te plukken. Te veel dooreenlopende informatie = chaos… (Hilde T.)

 

Mijn antwoord klinkt overtuigd ‘natuurlijke behandeling’! (Karina J.)

 

Kanker, net als alle andere westerse gedefinieerde ziekten, vragen niet om therapie of een anti-benadering maar om een verandering in levenswijze, om een aanpassing van de manier waarop het individu is, bestaat, binnen zijn of haar omgeving. Er is helemaal geen nood aan een therapeutische industrie voor de gezondheid van het individu. (Patrick Q.)

 

In 1994 kreeg ik de diagnose en werden meerdere ongewenste knobbels, bobbels, cysten, poliepen weggenomen. Ik zou geopereerd worden. Na een ‘gevecht’ met de chirurg van dienst over welke organen ze gingen verwijderen (ik was 50 en had volgens hen geen baarmoeder meer nodig, kon verder met één eierstok en één nier) heb ik de garantie gekregen dat geen enkel orgaan zou verwijderd worden. Ik werd op vijf plaatsen in de onderbuik opengesneden in 1994. Na onderzoek bleken ze alle goedaardig. Maar wat een charcuterie...

In het ziekenhuis werd ik zeer onder druk gezet door de oncoloog om onmiddellijk chemo en bestraling op te starten als preventieve maatregel. Omdat ik halsstarrig weigerde, werd ik in een zeer schabouwelijke conditie na drie dagen het ziekenhuis uitgestuurd met de boodschap: je zal hier snel terug staan maar dan is het misschien te laat.

Eens thuis heb ik mijn voeding nog een tandje bijgestoken, orthomoleculair advies ingeroepen, alsook mijn homeopathisch constitutiemiddel laten bepalen en genomen.

We zijn nu 20 jaar verder en ik ben 70. Ik heb nooit meer last gehad van ‘woekeringen’ en ben zeer blij met mijn beslissing van toen. Ik heb gelukkig nog al mijn organen. Mocht hetzelfde scenario zich voordoen met al of niet goedaardige tumoren, dan zou ik zeker nog niet kiezen voor chemo of bestraling. Ik reageer buitengewoon goed op de meest eenvoudige therapieën en natuurlijk spreek ik enkel en alleen voor mezelf. (M. G. M.)

 

Ik zou radicaal voor natuurgeneeskunde gaan. De reden is dat je de kanker kan overwinnen zonder de vervuilende chemo, die je tenslotte enkel maar verzwakt. Er zijn voldoende (goedkopere) natuurproducten die ook hun werk doen. Ervoor zorgen dat er meer zuurstof in de cellen komt. Het immuunsysteem goed ondersteunen. … (Ivan G.)

 

Ik zal nooit als eerste voor chemo kiezen, en alle mogelijkheden heel goed afwegen. Nadat ik twee vrienden heb verloren door kanker die voor chemo hadden gekozen, weet ik gewoon dat mensen niet voldoende zijn ingelicht, vaak veel angst hebben en dat het heel moeilijk is om op dat moment zelf de keuze te maken, die keuze zou je eigenlijk vooraf al goed moeten doorlopen, maar daarvoor heb je de juiste info nodig. (Christine B.)

 

Als bij mij kanker zou vastgesteld worden dan zal ik zeker voor de natuurlijke aanpak kiezen. Chemo is helemaal uit den boze. Op de bijsluiter staat zelfs dat het kanker kan veroorzaken. Ik heb soms de indruk dat artsen zelf niet goed weten hoeveel ze moeten toedienen. En om dan na enkele jaren vast te stellen dat de kanker ‘uitgezaaid’ is, neen bedankt.

Ik zal producten met veel antioxidanten nemen en mij deftig informeren. Ook nagaan wat de oorzaak van de kanker is, is belangrijk. Het is dan misschien wel een moeilijke weg, maar wel de moeite waard.

Met EFT (emotional freedom technique) heb ik zelf al mooie resultaten gezien in mijn directe omgeving.

Voor dokter Hamer is kanker geen ziekte maar een genezingsproces. Gewoon ervan uitgaan dat er nog iets aan te doen is, en vooral niet de moed opgeven ondanks wat dokters durven te zeggen. (Dirk B.)

 

Ik heb zelf vergevorderde prostaatkanker. Ik ben mij in de aard van kanker gaan verdiepen en ging me realiseren dat kanker geen ziekte is maar een ernstig ontregeld lichaam en dat het reguliere systeem zich niet richt op de oorzaak maar slechts op symptoombestrijding. Sterker nog: niet geïnteresseerd is in de oorzaken, want daarvoor moeten ze multipele factoren en onderlinge afhankelijkheden in ogenschouw nemen en daarvoor is het wetenschappelijk denkmodel niet geschikt. Dan zouden ze vanuit een ander paradigma moeten gaan denken, kijken en handelen. Daar is geen geld/budget voor. Het is niet in het belang van de gevestigde belangen. (Joseph v.K.)

Ook in PlaceboNocebo 22

3 Zo zien wij het

10 Biochemie

14 Medisch

18 Voeding

22 Voeding

  • Tomaten

    Bron van natuurlijke chemopreventieve stoffen

30 Fytotherapie

34 Therapie

38 Diagnostiek

46 Bewustzijn

54 Immuniteit