Quercetine is een flavonoïde die vooral in rode uien, rode sla, asperges, appels, druiven, bessen, groene en zwarte thee en rode wijn zit. Quercetine is een antioxidant, het remt ontsteking, beïnvloedt de activiteit van genen, moduleert de hormoonbalans en heeft een gunstig effect op het hart en de bloedvaten, de hersenen en het zenuwstelsel, de darmen, de lever en de longen. Quercetine is een van de meest bestudeerde flavonoïden voor de preventie en de behandeling van hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, neurologische aandoeningen, inflammatoire aandoeningen, allergie, astma, enz.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 26

3 Zo zien wij het

10 Medisch

22 Metabolisme

  • Allergie

    Het belang van de darmwand & de darmflora

26 Therapie

32 Fytotherapie

46 Bewustzijn