Knoflook

Een veelzijdige geneeskrachtige bol

PlaceboNocebo 28

Knoflook (Allium sativum L.) is al eeuwen geliefd om zijn culinaire en medicinale veelzijdigheid. Knoflook is een rijke bron van zwavelhoudende stoffen, die niet alleen verantwoordelijk zijn voor de typische smaak en het (geliefde of gehate) aroma, maar ook voor de gunstige effecten op de gezondheid. Knoflook is dan ook een van de meest gebruikte voedingssupplementen. Er worden nog steeds nieuwe eigenschappen ontdekt van knoflook en zijn componenten. De zwavelhoudende stoffen worden volop bestudeerd voor het voorkomen en behandelen van chronische ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten.

Om dit artikel te lezen, heb je een online abonnement nodig. Log in of klik hier voor de mogelijkheden.

Ook in PlaceboNocebo 28

3 Zo zien wij het

10 Medisch

  • Trombose

    Oorzaken, preventie & behandeling van een verhoogde bloedstolling

18 Medisch

  • Hartaanval

    Schade aan het hart beperken & een nieuwe hartaanval voorkomen

22 Medisch

  • Beroerte

    Herstel bevorderen & een nieuwe beroerte voorkomen

28 Nutriënten

38 Sport & beweging

46 Bewustzijn

50 Medicijnen