Je kan niet de hele wereld groen verven

PlaceboNocebo 49

Een miljonair werd al een hele tijd gekweld door twee vreemde soorten pijn, een in zijn maag en de andere in zijn hoofd. Hij had al ontelbare medische specialisten bezocht en had evenveel verschillende diagnoses en behandelingen gekregen. Hij nam kilo’s pillen en kreeg honderden injecties. Maar de pijn in zijn maag en in zijn hoofd ging niet weg, het werd alleen maar erger.

Op een dag ontmoette hij een monnik die hem vertelde dat het probleem niet in zijn maag of zijn hoofd zat, maar in zijn ogen. Als hij zijn ogen kon genezen, zouden zijn maag en zijn hoofd weer gezond worden. De miljonair bood de monnik een fortuin aan om hem te helpen zijn ogen te herstellen. De monnik wuifde het geld weg en zei dat hij zich gewoon moest concentreren op de kleur groen. Laat je oog niet op rood, blauw, geel of eender welke andere kleur vallen, kijk alleen maar naar groen.

De man was vastberaden om het advies van de monnik strikt te volgen. Hij kocht tonnen groene verf, huurde een groep schilders in en droeg hen op om alles waar zijn oog maar op zou kunnen vallen groen te verven.

Toen de monnik enkele dagen later op bezoek kwam, goten de bedienden van de miljonair emmers groene verf over hem heen, omdat hij een rood kleed droeg dat de pijn van hun meester gegarandeerd zou doen terugkomen.

De monnik lachte en zei: “Het was veel eenvoudiger geweest om een bril met groene glazen te kopen. Dan had je niet al die mooie kleurrijke mensen, muren, ramen, meubels, huisgerief, bloemen en alle andere dingen die je op je pad tegenkwam groen moeten verven. Het had je veel geld en moeite bespaard. Je kan niet de hele wereld groen verven…”

“Als je anders kijkt naar de dingen,
worden de dingen waar je naar kijkt anders”

 

Ook in PlaceboNocebo 49

20 Medisch

34 Immuniteit

40 Fytotherapie

44 Ecologie

46 Fytotherapie

  • Oregano

    Een fytobioticum met een gunstig effect op de darmflora & de immuniteit

50 Medicijnen